8 Belachelijke sex wijsheden uit de geschiedenis

Wist je dat je haar op de binnenkant van je handen krijgt als je jezelf teveel aanraakt daar beneden? Nee?

Dit is natuurlijk niet waar. Maar de mensen vroeger geloofden dit en nog veel meer zogenaamde wijsheden wel. Je kon ze van alles wijsmaken. Seksuele voorlichting werd er niet gegeven, internet bestond niet en over seks in het algemeen werd er ook al niet veel gesproken. Reden genoeg voor sommige “wijze” mensen om de taak van voorlichter op zich te nemen en hun kennis te delen met anderen. Dat deze kennis niet altijd op de waarheid berustte maakte niks uit. Door hun onwetendheid wisten de meeste mensen toch niet dat deze feiten juist fabels waren.

Gelukkig weten we tegenwoordig wel beter en zouden we om deze “feiten” gruwelijk lachen. Zoek je echter nog een goede binnenkomer, een gespreksonderwerp met je vrienden of wil je weten of men jou niks wijs heeft gemaakt? Lees dan verder voor de 8 meest belachelijke seksfeitjes uit de geschiedenis.

Lesbiennes gebruiken hun clitoris in plaats van een penis

clitoris om te penetreren
Van de oude Grieken tot en met het einde van de twintigste eeuw werden lesbiennes en het vrouwelijk lichaam grondig onderzocht. In deze tijd werd namelijk gedacht dat met name dominante lesbische partners (Tribades) hun geslachtorgaan zo konden gebruiken dat ze hetero seks na konden bootsen. Een vergrootte clitoris zou dienen als vervanging van de penis en zou zo gebruikt worden bij het penetreren.

Aziatische vrouwen hebben een horizontale vagina

horizontale vagina

Natuur- en dierkundige George Cuvier was ook een van die wijze mensen. Volgens hem verschilde het vrouwelijk geslachtsorgaan afhankelijk van hun ras. Vrouwen van Aziatische afkomst zouden een horizontaal openende vagina hebben. Deze nogal racistische claim dateert uit 1816. Wat of op welke manier meneer Cuvier precies heeft onderzocht is onduidelijk, maar wat we wel weten is dat er weinig onderzoek nodig is geweest om het tegendeel te bewijzen want van deze mythe is natuurlijk niks waar.

Vrouwen met gebonden voeten hebben een sterkere en strakke vagina

lotusvoeten

Lotusvoeten oftewel voet binden is een erg pijnlijke oude Chinese traditie waarbij de vrouwenvoeten naar beneden worden gedraaid en zeer strak worden ingebonden met stroken stof vanaf kinds af aan. Op deze manier worden de voeten vervormd en ontstaan er kleine zogeheten “Lotusvoetjes”. In sommige culturen werden deze voeten als sexy en attractief bevonden. Daarnaast werd er geloofd dat deze vrouwen een nauwe en extra sterke vagina hadden. Men dacht namelijk dat door de kleine stapjes die ze vanwege hun zeer pijnlijke voeten konden zetten de vagina getraind zou worden en dus ook niet kon uitrekken. Hier is echter niks van waar. Het had geen effect op de geslachtsdelen van de vrouw. Wel was het hele proces uiterst gevaarlijk en extreem pijnlijk. Naast kneuzingen, zwellingen, botbreuken en ontstekingen overleed 1 op de 10 vrouwen aan bloedvergiftiging. Inmiddels is het inbinden van voeten dan ook verboden.

Van teveel masturberen kun je blind worden

masturberen wordt je blind

Wie heeft dit al nou niet eens eerder horen zeggen? In bepaalde culturen staat masturberen gelijk aan een zonde. Men gelooft dat je hiermee teveel seksuele energie verspilt en het beter is om deze te bewaren voor de juiste momenten. Tegenwoordig hoeven hier geen gekke verhalen meer rondom te worden verzonnen. Vroeger daarentegen werden de meest uiteenlopende dingen verzonnen om mensen voor deze zonde te bewaren.

Een van de fabeltjes die zowel vroeger als nu soms nog steeds wordt gebruikt is dat je van te veel masturberen blind kunt worden. Maar er zijn ook verhalen van vroeger over dat je behaarde handpalmen krijgt of dat je geen maagd meer zou zijn wanneer je te vaak je handen down there zou gebruiken.

Ook niks van waar natuurlijk. In feite is het zelfs gezond om eens af en toe wat tijd met jezelf door te brengen want het voorkomt urineweg infecties en vaginale infecties. Dat is dan weer wel echt bewezen en geen fabeltje.

Onania

De angst dat je van masturberen ziek kunt worden ontstond overigens naar aanleiding van een pamflet genaamd ‘Onania‘ dat werd verspreid in 1716 in Engeland. In deze tekst werd geschreven dat je van deze handelingen bij jezelf behoorlijk ziek kon worden. Enkele symptomen waren onder andere: misselijk en duizelig worden, rugpijn, een verlaagd libido, impotentie, pukkels in het gezicht, ernstig gewichtsverlies, aandoeningen aan de oren en ogen, geheugenverlies, agressiviteit, mentale beperkingen en uiteindelijk zelfs de dood. Niet bepaald iets wat je graag zou willen meemaken dus veel mensen kozen er voor om toch maar netjes de handen boven de deken te houden.

Seks tijdens de menstruatie zorgt voor aangeboren aandoeningen en afwijkingen

In veel culturen heerste er vroeger een taboe over menstruatie en wat er bij kwam kijken. Zelfs de deformatie van de Romeinse god Vulcan (de Griekse Hephaestus) zou ontstaan zijn doordat zijn ouders Juno/Hera en Jupiter/Zeus hem hebben verwekt terwijl zijn moeder ongesteld was. Volgens het boek ‘The curse: A cultural history of menstruation’ (de vloek: een culturele geschiedenis over menstruaties) zou men vroeger zelfs gedacht hebben dat kinderen die verwekt zijn terwijl de moeder ongesteld was zouden lijden aan ernstige kwalen als syfilis, kwaadaardige zweren en lepra.

Joden hebben seks met elkaar door een gat in een laken

sex door een gat in een laken
Ooit was er een mythe dat orthodoxe Joden elkaar niet naakt mochten zien. Ze zouden een speciaal laken hebben waarin een gat zat en waarmee ze dus seks met elkaar konden hebben zonder ook maar iets van de ander hoeven te zien.
Complete onzin. Het Jodendom beschouwt de liefde bedrijven zelfs als een gift van God. Een activiteit waarbij ze zelfs plezier mogen hebben en dus niet alleen puur noodzakelijk om zich voort te planten.
Hoe de mythe over het laken dan exact is ontstaan weet niemand, maar er gaan verhalen dat het misschien een vergissing zou kunnen zijn geweest met een talliet. Een traditioneel Joods kledingstuk dat bestaat uit een vierkant stuk stof dat over de schouders wordt gedragen en waar een gat in zit voor het hoofd. De talliet heeft echter absoluut niks met seksuele activiteiten te maken. Wellicht een gevalletje de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt?

Clitorale orgasmes zijn een teken van kinderlijkheid

orgasme vrouw

Een van de grootste hobby’s van de mensheid is het gedrag van anderen onder de loep leggen. Met name het bekritiseren van het andere geslacht zorgt al jaren, dan wel niet eeuwen, voor een gespreksonderwerp. Zo ook voor Freud. De beste man stond bekend om zijn absurde psychoanalytische theorieën. Een van deze theorieën is dat clitorale orgasmes alleen voor zouden komen bij vrouwen die nog kinderlijk zijn en nog niet als volwassen kunnen worden beschouwd.
Volgens Freud verplaatsten de gevoelige plekken van de vrouw zich van de clitoris naar de binnenkant van de vagina zo gauw als ze de pubertijd bereikten. Volwassen vrouwen zouden volgens zijn theorie enkel van vaginale penetratie aan hun hoogtepunt moeten komen. Vrouwen waarbij dit niet lukt en die dus clitorale stimulatie nodig hebben zouden een trauma in hun kindertijd hebben meegemaakt en daardoor niet volledig volwassen zijn.
Freud had hier echter totaal geen bewijs voor. Dat was ook totaal niet nodig vond hij. Mensen geloofden hem sowieso wel en veel vrouwen kregen dan ook te lijden onder zijn compleet verzonnen theorie. Zelfs tot in de jaren 70 werd gebruik gemaakt van sommige van Freud zijn theorieën. Vaak omstreden en vaak net zo gek en onbezonnen als deze, maar toch wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20ste eeuw.

De vrouwelijke geslachtsdelen zijn hetzelfde als die van de man, alleen binnenstebuiten

vagina is de penis omgekeerd

Claudius Galenus, een oud Griekse geneesheer, beweerde dat beide geslachten een exacte kopie van elkaar waren maar dat dit bij de vrouw binnenstebuiten was gekeerd. Hij schetste de contouren van beide geslachtsdelen en vond zo bijvoorbeeld dat de vagina dezelfde vorm als de penis had alleen dan omgekeerd. Nu past het vrijwel prima in elkaar maar kopieën van elkaar is wel iets heel anders. Toch werd Claudius Galenus een van de meest invloedrijke mensen in de medici over een periode van 1500 jaar. Dat kan er overigens ook mee te maken hebben dat hij al in 160 a.d bij zijn patiënten staar verwijderde.

  • Add Your Comment