Waar let je op bij een koffiemachine?

Als koffieliefhebber weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een goede koffiemachine te hebben. Je kunt de beste skills hebben om een lekkere kop koffie klaar te maken voor jouw gasten, maar als je een koffiemachine hebt die zijn werk niet goed doet, is het een verloren zaak. Lees in dit blog daarom over waar je op moet letten bij het aanschaffen en schoonmaken van een koffiemachine!

Schoonmaken

Helaas kan de kwaliteit van de koffie die je zet achteruit gaan als je de koffiemachine niet goed schoonmaakt. Zorgt er daarom voor dat je dit regelmatig doet. Als je een melkopschuimer hebt, is het van belang om de melk die overblijft weg te vegen en ook goed af te spoelen met water. Dit is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk niet dat de melk gaat schimmelen. Tot slot gebruik je voor koffie een hoop water. Hierdoor ontstaat er kalk in de koffiemachine. Zorg dat je dit regelmatig verwijdert door middel van het gebruik van azijn. Deze zure vloeistof zorgt er namelijk voor dat de kalk wordt opgelost. Ook zijn er genoeg ontkalker koffiemachine waar jij jouw koffiemachine mee kunt reinigen. Erg handig!

Tips

Waarschijnlijk heb je al wat research gedaan. Je bent er dan achter gekomen dat de ene machine spotgoedkoop is en de andere echt boven jouw budget ligt. Daarnaast hanteren de koffiemachines allemaal een ander systeem. Ga daarom eerst na wat jouw favoriete koffiesoorten zijn. Als de espresso tot jouw lijstje behoort, is het verstandig om een machine te nemen waarbij de koffiebonen vóór de extractie een beetje water over zich heen krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat de espresso net wat lekkerder zal smaken. Ten tweede kan de koffie op verschillende manieren gemalen geworden. De bonen kunnen bijvoorbeeld heel fijn gemalen worden, maar als je ze iets grover wilt hebben, is dat ook mogelijk. Een ander aspect waar rekening mee gehouden moet worden, is dat er koffiemachines zijn die volautomatisch werken. De machine doet daardoor al het werk voor je. Ook zijn er halfautomaten. Hiermee doe jij een gedeelte van het koffiezetten met de hand. Denk daarom goed na over wat bij je past.

Bij het kopen van een koffiemachine zijn er dus een hoop zaken waar je op moet letten. Let op de prijzen van de machines en zorg ervoor dat de machine goed past bij het type koffie dat je graag drinkt. Maak de machine daarnaast regelmatig schoon. Wil je daarom graag ontkalkingstabletten van Eccellente? Neem dan vooral een kijkje op de website!

  • Add Your Comment