Online kleding kopen: hier moet je op letten!

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om online te shoppen. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit iets online besteld hebben. Toch kan het kopen van kleding online toch best wel lastig zijn. Het aanbod is erg groot en je weet niet goed waar je op moet letten. Online kleding kopen is toch wel heel anders dan wanneer je deze in het echt kunt bewonderen.

Is jouw oog op de prachtige nieuwe collectie van Geisha gevallen en wil je dolgraag eens een sprong in het diepe wagen? Maar bega je liever geen miskoop? Geen probleem! Met behulp van de volgende tips weet je namelijk zeker dat je de juiste keuzes zult maken.

Gebruik een maattabel

Het lastigste van online winkelen is dat je de kleding niet van tevoren kunt passen. Je zult dus op de ‘gok’ moeten bepalen welke maat je nodig hebt. Gelukkig hoeft dit niet geheel op de gok te zijn. Bijna alle online shops maken namelijk gebruik van een maattabel. In dit maattabel staat aangegeven welke maat je bij welke afmetingen nodig hebt. Ook goed om dus altijd een centimeter bij de hand te hebben.

Bij het maattabel staat tevens aangegeven hoe je de verschillende maten precies op moet meten. Goed om deze instructies nauwkeurig op te volgen. Zo weet je zeker dat de kleding straks ook daadwerkelijk past.

Val je tussen de maten in? Kies dan altijd voor de grootste maat. Een meetfoutje is snel gemaakt. Dan liever iets groter dan te klein. Als het retourbeleid prettig is, kan je er eventueel ook voor kiezen om twee verschillende maten te bestellen en thuis te passen.

Controleer de betrouwbaarheid van de shop

Webshops schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Het aanbod is zo groot dat dit haast een beetje overweldigend kan voelen. Hoewel de meeste shops erg betrouwbaar zijn, zullen er ook altijd een aantal zijn die minder betrouwbaar zijn. Daarom is het goed om op enkele zaken te letten.

Let hierbij bijvoorbeeld goed op of de webshop in het bezit is van een keurmerk. Ook moet de webshop beveiligd zijn met een SSL-certificaat. Dit zie je terug in de URL van de pagina. Als er een slotje in de balk staat, betekent dit dat het om een beveiligde verbinding gaat. Je kunt op deze site dus geheel veilig je persoonlijke gegevens achterlaten.

Daarnaast is het ook verstandig om de recensies van andere klanten te lezen. Welke ervaring hebben zij met deze webshop? Vaak hebben grotere webshops heel veel reviews. Natuurlijk verwachten we niet dat je duizenden ervaringen gaat lezen, maar het is wel goed om alles een beetje te scannen. Is het overwegend positief? Dan kan je er vanuit gaan dat je hier met een gerust hart kunt bestellen.

Controleer het retourbeleid

Het retourbeleid verschilt per webshop. Hoewel bij alle producten geldt dat je binnen 14 dagen mag retourneren, kan dit wel op verschillende manieren worden gedaan. Zo zijn er webshops waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor de verzendkosten. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld minder aantrekkelijk om een product onder de tien euro terug te sturen. Goed om hier dus rekening mee te houden voordat je een bestelling plaatst. 

  • Add Your Comment