Waarom heb je een gevoelige huid?

Iedereen wil graag een gave huid, zonder rode vlekken en zonder trekkerig gevoel. Helaas is dit echter niet voor iedereen weggelegd. Integendeel zelf. Steeds meer mensen hebben te maken met een sterk gevoelige huid. Gelukkig is daar tegenwoordig echter iets aan te doen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de producten van het merk La Roche Posay. Dit merk is als geen ander in staat om dermatologische huidverzorging toegankelijk te maken. De producten zijn tot stand gekomen in overleg en met behulp van alleen de beste dermatologen. 

Huid die uit balans is

Als we kijken naar wat een gevoelige huid is, dan is dit een huid die uit balans is. Er ontstaan bijvoorbeeld rode vlekken of er is ineens sprake van een wat trekkerig gevoel. Dit kan op het gezicht zijn, maar de uitslag kan eveneens op andere delen van het lichaam voorkomen. Het is een feit dat onze huid een duidelijke functie voor ons heeft. Het bekleedt een zogenaamde barrièrefunctie en de huid moet het lichaam beschermen tegen bepaalde invloeden van buitenaf. 

Het afweermechanisme is dan verstoord geraakt

De huid moet schadelijke bestanddelen, straling, vuil en micro-organismen buiten de deur houden. Het is dan ook de huid die beslist welke stoffen en welke prikkels worden toegelaten. Wanneer sprake is van een te gevoelige huid, dan is de huid gewoon niet meer in staat om deze selectie nog goed te maken. Het afweermechanisme is dan verstoord en de huid krijgt meteen een veel lagere weerstand tegen stoffen die kunnen irriteren.

De oorzaken van een gevoelige huid

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een gevoelige huid. In de meeste gevallen is sprake van erfelijke belasting en dus aanleg. Bij andere mensen is de huid in de loop van de jaren echter vooral gevoelig geworden als gevolg van een aantal omgevingsfactoren of een bepaalde levensstijl. Stress kan een oorzaak zijn, net als onzuivere lucht, hormonale veranderingen in de vorm van bijvoorbeeld zwangerschap of de overgang, voeding, het gebruik van bepaalde medicijnen en bepaalde stoffen die gebruikt worden in make-up. 

Het herkennen van een geïrriteerde huid

Je kunt een gevoelige huid al snel herkennen. Zo ervaar je vaak een trekkerig gevoel en is sprake van een droge huid. Ook schrale plekken kunnen duiden op een gevoelige huid, net als uiteraard rode vlekken (speciaal op de wangen), uitslag en zeker ook jeuk. Het is een gegeven dat veel mensen in bepaalde seizoenen meer last hebben van een geïrriteerde huid dan in andere seizoenen. Heb jij te maken met een gevoelige huid? Weet dan dat er tal van producten beschikbaar zijn die je kunnen helpen. En dat geldt zeker voor de producten van La Roche Posay. Blijf dus nooit te lang rondlopen als je denkt dat je te maken hebt met een gevoelige huid. Verdiep je in de verschillende producten die beschikbaar zijn en verdiep je zeker eens in de producten die La Roche Posay je te bieden heeft. De problemen kunnen dan namelijk best snel opgelost worden. 

  • Add Your Comment