Werk in 2023 bewust aan je relatie

Wat wens je zo je geliefden voor 2023? Een goede gezondheid, plezier in de kleine dingen, geluk en warmte, maar toch vooral veel liefde, nietwaar? Of dat nu liefde van je partner, familie of vrienden is, wat extra steun en liefde is waar de eindejaarsperiode om draait. Even stilstaan bij wat belangrijk is, en genieten van een frisse start. Je goede voornemens hoeven dit jaar dus niet te gaan om minder alcohol, meer sport. Nee, in 2023 kies jij voor de liefde!

Geheime ingrediënten, zijn die er wel?

Je leest en hoort het overal: liefde is een werkwoord, plan speciale momenten in, het geheime recept is quality time, doe soms eens water bij de wijn. Maar zijn er echt wel geheime ingrediënten om een relatie te doen slagen en zijn die ook zo moeilijk om te vinden? Wij zijn je hier om te vertellen dat het zeker niet zo moeilijk hoeft te zijn. Draait een relatie niet rond eindeloze steun, plezier en respect? Schrijf voor jezelf drie zaken op waar je actief aan wil werken voor je relatie en focus je op de key values. Zolang je die voor ogen hebt, vloeit dat door in elke actie die je doet. Voelt je partner zich niet gewaardeerd op het werk? Geef een luisterend oor en peil naar waar hij of zij over twijfels, in plaats over je eigen zorgen te starten. Heb je het gevoel dat jij steeds moet koken en afwassen? Lijst samen op welke taken je energie wegnemen en verdeel deze. Misschien vind je partner het helemaal oké om enkele dagen in de week af te wassen als jij bijvoorbeeld ook een dagje naar de winkel gaat. Het draait allemaal om compromissen sluiten omdat jullie elkaar respecteren en gelukkig willen zien. Hoe meer je je relatie als een team ziet, hoe beter je communicatie zal lopen.

Samen evolueren en groeien

Voor 2023 wensen we jullie ook veel nieuwe avonturen en gelukkige momenten samen! Je relatie heruitvinden, de “sleur” er niet in laten komen: het klinkt allemaal erg dramatisch. Maar eigenlijk is het toch heel logisch dat je gewoon samen groeit, evolueert en soms eens een nieuw pad inslaat? Of het nu gaat om jullie interesses, werk, woonplaats, hobby’s, gesprekken of seksleven: verandering kan soms erg goed doen. Zo kan je ook in de slaapkamer het wat interessanter maken. Als vooral je partner initiatief neemt, kan jij vanaf nu eens starten. Of waarom geef je elkaar eens geen sextoys cadeau zoals een dildo of een penis sleeve. Hoe gebruik je een dildo? Een dildo kan je gebruiken tijdens het voorspel, maar ook gewoon om te masturberen.

Word je bewust van verschillen

Hopen dat iedereen het leven op dezelfde manier beleeft als jou, heeft absoluut geen zin. Mensen zitten nu eenmaal anders ineen. Maar dat hoeft geen struikelblok te zijn. Hoe beter je begrijpt waar je partner anders in is, hoe minder persoonlijk je discussies neemt. Neem daarom de tijd om elkaars love language te leren kennen, om elkaars persoonlijkheid te doorgronden en sta open voor elkaars interesses. Als er discussies ontstaan, is dat vaak omdat jullie iets op een andere manier bekijken. Elkaar aanvallen, het persoonlijk nemen of je defensief op te stellen heeft dus absoluut geen zin. Soms moet je gewoon aanvaarden: jij ziet het op die manier en ik op deze, en dat is oké.

  • Add Your Comment