8 Bizarre begraafplaatsen in de wereld

Voor veel mensen heeft een begraafplaats iets creepy’s. Het idee dat hier allemaal dode mensen liggen vinden ze griezelig. Toch zijn er ook mensen die begraafplaatsen juist bijzonder vinden. Een terecht want deze laatste rustplaats laat juist vaak de liefde van de nabestaande voor de overledene zien. We hebben tien begraafplaatsen op een rij gezet die wel heel bijzonder zijn en die je zeker eens moet bezoeken. Weer eens wat anders dan een wandeling door het museum.

Shirokorechenskoe begraafplaats voor gangsters, Rusland

Shirokorechenskoe

Jekaterinenburg stond ooit bekend als de misdaad hoofdstad van Rusland. Veel Russische maffialeiders hebben op deze begraafplaats dan ook hun laatste bestemming gevonden. Het geld mocht rollen bij deze graven.
Shirokorechenskoe 2

Enorme granieten stenen of houtsnijwerk met hun laser gegraveerde beeltenissen, inclusief dure kettingen, tatoeages en de Mercedes sleutels vertegenwoordigen de overledene. Bijnamen en kwaliteiten op het gebied van wapengebruik staan er ook allemaal bij. Alsof zelfs die laatste rustplaats hun vijanden af moet schrikken.

Neptune Memorial Reef, onderwaterbegraafplaats in Miami USA

Neptune Memorial Reef
Neptune Memorial Reef2

Dit is de perfecte begraafplaats voor de liefhebbers van de zee. Dit eerste onderwater mausoleum werd geopend in 2007 en wordt bewaakt door gebeeldhouwde leeuwen.

Hangende doodskisten bij Wuyi Mountain, Fujian, China

hangende doodskisten

Het lijkt van een afstand een muur met plantenbakjes, maar dan zonder de planten. Dichterbij blijken het doodskisten te zijn die aan de muur worden gehangen, in de grot of op houten palen worden gezet. De theorie is simpel. Waarom begraven als de overledene naar de hemel moet? Sommige kisten zijn meer dan 3.750 jaar oud. Ook in de Filipijnen en Indonesië kom je dit vaker tegen.

Futuristische begraafplaats, Japan

De Japanners hebben wel oog voor stijl. Dit Ruriden columbarium in Tokio lijkt op een futuristisch schilderij maar is een kerkhof. Hier staan 2.046 kleine altaren met boeddha beeldjes van glas met een la voor de as van de overledene. Met de bijbehorende smartcard licht jouw nabestaande op tijdens het bezoek.

De poorten van de hel: de Stull begraafplaats, Kansas, Verenigde Staten

stull begraafplaats

Voor sommige mensen is deze begraafplaats echt de toegang naar de hel. Mede door de legendes, de verhalen over hekserij en geesten en de bovennatuurlijke gebeurtenissen heeft deze begraafplaats deze titel gekregen. Volgens sommige zou de ‘devil himself’ zelfs de begraafplaats twee keer per jaar bezoeken. Een reden voor Johannes Paulus de tweede om niet over deze onheilige grond te vliegen.

Hondenbegraafplaats, Frankrijk

Cimetière des Chiens

Een mooie plek waar huisdieren liefdevol naar een laatste rustplaats zijn gebracht. En net zoals op ieder kerkhof liggen op Cimetière des Chiens ook beroemdheden. De beroemde hond Rin Tin Tin, een bekend racepaard en Barry de redding Sint-Bernard. In plaats van gewone graven, zijn het veelal stenen hondenhokken met hondenspeelgoed als tombe. Het is tevens een plek waar zwerfkatten worden opgevangen.

Alleenstaande vrouwen begraafplaats, England, UK

cross bones

De Cross Bones begraafplaats is ooit opgericht voor alleenstaande vrouwen en prostituees. Een eenvoudige begraafplaats waar waarschijnlijk meer dan 15.000 vrouwen begraven zijn.

De vrolijke begraafplaats van Săpânța, Roemenië

vrolijke begraafplaats

Wie denkt dat een begraafplaats altijd somber moet zijn, moet eens een bezoek brengen aan de begraafplaats in het dorp Săpânța, in de provincie Maramureş in Roemenië. Hier overheerste de vrolijkheid door de kleurrijke grafstenen en creatieve kunsten. Hier gelooft men dat de dood niet het einde is, maar slechts de poort naar een andere wereld en dat mag best gevierd worden met vrolijkheid. Het zorgde tevens dat de mensen de dood makkelijker konden aanvaarden.

  • Add Your Comment