Wil je een jongen of een meisje? Met deze 15 bizarre methoden bepaal je het zelf

Er zijn vele, nuttige en onzinnige, tips die je kunt opvolgen wanneer je zwanger wilt raken. Maar wist je dat er ook manieren zijn om zelfs het geslacht van je baby zelf te bepalen? Tenminste, als je de volgende 15 gestoorde theorieën zou moeten geloven…..

1. Wil je een jongen? Vang een haas!

Een medische tekst (Trotula) uit de 12e eeuw had een tip voor stellen die echt heel graag een jongen wilden. De man moest een haas vangen, de baarmoeder en vagina laten drogen, deze vervolgens verpulveren, de poeder vermengen met wijn en dit heerlijke brouwsel opdrinken. De vrouw moest hetzelfde doen met de testikels van een haas (een andere natuurlijk, duh…).

2 Ballen binden

De wijze Plinius de Oudere achtte het bewezen, dat wanneer je wilde dat je vee mannelijke nakomelingen kreeg, je de linker zaadbal af moest binden en voor vrouwelijke de rechter. De geruchten gaan dat deze techniek ook op mensen werd toegepast, maar dat heeft Plinius nooit willen bevestigen.

3. Aanleggen, mikken, schieten

Twee Griekse deskundigen (Anaxagoras en Parmenides) hebben het helemaal uitgedokterd: het heeft allemaal te maken met hoe je als man mikt! Als hij zijn zaad vanuit de linkerkant van zijn lichaam aan de linkerkant in de baarmoeder spuit, of juist vanaf de rechterkant van zijn lichaam in de rechterkant van de baarmoeder, dan krijg je, geheel volgens de wetten van de natuur, een jongen. Op elke andere manier wordt het onherroepelijk een meisje.

4. Chop Chop

Een zaadbal afbinden is één ding, maar ben je écht toegewijd, dan ga je nog een klein stapje verder, volgens een Franse tekst uit de 18e eeuw. Meisjes worden verwekt vanuit de linker teelbal. Dus wanneer je die eraf laat snijden…..juist….krijg je gegarandeerd een jongen, zo simpel is het! Er waren best wat mannen teleurgesteld toen dit toch niet helemaal bleek te werken…

5. Een houten lepel onder je bed

Gaat dit je toch allemaal iets te ver? Het kan ook eenvoudiger en minder pijnlijk gelukkig. Als je een meisje wilt tenminste. Want dan hoef je alleen maar een houten lepel onder je bed te leggen. Wil je het echt zeker weten, dan moet je ook nog een roze lint onder je kussen leggen.

6. Groene huid

4000 jaar geleden wisten de oude Egyptenaren het al: vrouwen met een groenige huid krijgen jongens. In die tijd wilden de heren graag mannelijke nakomelingen, dus om het zeker te weten, deden ze een test. De zwangere vrouw moest plassen op gerst en wanneer die gerst vervolgens ging groeien, was het bevestigd: ze was in verwachting van een jongen.

7 Koffie en brood

Ok, let op, heel belangrijk: wil je een zoon, dan mag je absoluut alleen de uiteinden van een brood eten. Voor een dochter mag je alleen het middenstuk eten. Vind je het lastig kiezen? Eet dan wat je lekker vindt, en laat je man altijd vlak voor de maaltijd koffie drinken. Koffie pept de mannelijke zwemmers op, waardoor je een jongen krijgt. Als je een meisje wilt, zeg je gewoon dat de koffie op is.

8. Jongetjes groeien aan de rechterkant van de baarmoeder

Als vrouwen na de daad op hun rechterzijde gaan liggen, zal het bevruchte eitje zich aan de rechterkant van de baarmoeder innestelen en dan wordt het een jongen. Ga je op links liggen dan wordt het een meisje. Slaap de vrouw graag op haar rug, dan nestelt het eitje zich in het midden. En dan wordt het een hermafrodiet.

9. Dieet

In de Victoriaanse tijd gingen de vrouwen op een strikt dieet dat ervoor moest zorgen dat ze het leven zou schenken aan een jongen. Terwijl recentere wetenschappelijke studies toch echt aantonen dat je met een calorierijk dieet meer kans hebt om een jongen te krijgen.

10. Sterke zwemmers, zwakke zwemmers

Hildegard van Bingen was een non die leefde in de 12e eeuw en ze wist precies hoe het zat. Een man met sterk sperma krijgt een jongen. Mannen met dunner, zwakker sperma hebben minder goede zwemmers en krijgen een meisje. Omdat God het zo wil.

11. Herinrichting van de slaapkamer

In de 17e eeuw checkten ze eerst altijd even de wind voor ze naar bed gingen. Want als er noordenwind was en je had seks, dan werd het een jongen en met zuidenwind vrijen leverde een meisje op. Ook was het verstandig dat je, wanneer je voor een jongen ging, je bed in de noord-zuid richting zou zetten.

12. Plannen!

Tip uit de 19e eeuw: trek de agenda’s! Bevruchting op even dagen van de maand leveren een dochter op, oneven dagen een zoon. En als je dan toch die agenda vast hebt: meisjes worden vaak overdag verwekt en jongens ’s avonds of ’s nachts.

13. Doe mij maar een colaatje!

Zouden bepaalde voedingsmiddelen dan toch van invloed zijn op het krijgen van een jongen of een meisje? Want rood vlees en zoute snacks zouden een jongen betekenen, terwijl zuivel, vis en chocolade een meisje beloven. Een hele opmerkelijke is, dat mannen die veel cola drinken jongens zouden verwekken. Geweldige marketingtruc, maar kan geen kwaad het te proberen, toch?

14 Rituelen van de Romeinen op een rijtje

– Als een vrouw een zwart lint om haar linkervoet draagt, krijgt ze een meisje
– Als iemand zonder dat ze het merkt peterselie op het hoofd van een vrouw legt, wordt het geslacht van de baby bepaalt door de eerste persoon waarmee ze spreekt
– Als een vrouw zich twee dagen achter elkaar insmeert met ganzenvet en daarna wordt bevrucht, zal zij een jongen krijgen.

15. Go bananas

Deze is wel opmerkelijk. Vroeger beweerde een oude vrouw, dat het eten van bananen de kans op een jongen groter maakte. Het was niet bekend of dit lag aan de kalium in de banaan of aan de vorm van het fruit…… En wat blijkt? In 2008 werd door een wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat vrouwen die bananen eten daadwerkelijk meer kans hebben op het krijgen van een zoon.

  • Add Your Comment