10 Echte Superhelden die dagelijks tegen misdaad vechten

Wie droomt er niet van om Batman, Spider-man of Catwoman te zijn? Sommige mensen houden het niet bij dromen maar komen echt in actie. Ontmoet 10 superhelden die echt bestaan.

The Statesman

The Statesman is overdag bankier, maar ’s nacht is hij een superheld. Hij zegt de straten van Birmingham (UK) te beschermen. Net als de meeste superhelden in deze lijst is The Statesman geen voorstander van geweld, zijn voornaamste wapens zijn dan ook een zaklamp en een schrijfblok.

Motor Mouth

Motor Mouth ontstond toen de politie in 2007 een zwarte man ten onrechte dood schoot tijdens een demonstratie. Hij zij: “We did what we had to do, we went to Oakland. We protected the people and its businesses there. Friends, we were very bold and honest in what we did. We stood our ground for the bay which is our home”.

Mr. Xtreme

Niet alle superhelden werken alleen, Mr. Xtreme heeft een heuse eigen Justice League opgericht! Hij gaat de straat op in San Diego (California) omdat hij vroeger meerdere malen het slachtoffer is geweest van geweld.

The Urban Avenger

echte superhelden

The Urban Avenger behoort ook tot de Mr. Xtreme Justic League. Hij loopt over de straten van San Diego. Zoals bij bijna alle superhelden in dit lijstje gaat het The Urban Avenger vooral om het helpen van mensen, bijvoorbeeld eten voor zwervers.

DC’s Guardian

DC’s Guardian beschermt, zoals de naam al doet vermoeden, de straten van Washington DC. Hij ziet eruit als Captain America maar wat hij vooral doet is kopieën van de Bill of Rights (de eerste tien amendementen van de grondwet van de Verenigde Staten) uitdelen. Hij is namelijk bang dat we teveel van onze vrijheden opofferen.

NYX

Er zijn niet alleen maar mannelijke superhelden, ontmoet NYX. Deze superheldin beschermt de straten van New York City. Ze bekijkt vooral wat er mis is op straat en speelt dit door naar de politie.

Phantom Zero

Net als in de comics is hebben in het echte leven de superhelden ook romantische relaties met elkaar. NYX is namelijk getrouwd met Phanton Zero!

Phoenix Jones

Phoenix Jones werkgebied is Seatle. Deze mixed martial art beoefenaar neemt zijn werk zeer serieus. Hij heeft een youtube kanaal waar je hem ook echt in actie ziet om de ‘bad guys’ aan te pakken. Dit heeft er overigens wel voor gezorgd dat de politie ook weleens bij hem aanklopt.

Thanatos

Je hoeft niet jong te zijn om een superheld te zijn, Thanatos uit Canada is 63 jaar maar nog steeds actief als vigilante. Hij helpt overigens voornamelijk daklozen, waarom dat met een masker op moet? Geen idee!

  • Add Your Comment