10 Bizarre Sektes Waar Je Geen Lid Van Wil Zijn

De grote meerderheid van het menselijke ras leeft een normaal, rustig leventje. Sommigen echter, voelen zich aangetrokken tot eigenzinnige groepen die ‘sektes’ heten. In extreme gevallen gaan leden van deze groepen over tot de ultieme overgave aan de groep of aan hun leiders. En dat kan zover gaan dat ze zelfs hun leven geven. Wij lijsten 10 bizarre sekten voor je op.

10. O.T.O of de Orde van de Oriëntaalse Tempel

Dit geheim genootschap heeft haar wortels in de middeleeuwse Orde van de Tempelridders. Die haalden hun geheime rituelen uit het Oosten. Wat bijzonder is aan deze groep is dat ze gericht zijn op rituelen met (homo- en hetero) seksuele magie. Die inzichten kwamen onder andere uit de Indiaanse Tantra. Hun ‘wet’ heet the Law of Thelma en zegt het volgende: ‘do what thou wilt shall be the whole of the law’ en ‘Love is the law, love onder will’.

9. Aghori

De Aghori zijn leden van een extreme sekte. Deze groep kent haar oorsprong in de 14e eeuw, toen ze afsplitste van de Kapalika’s. Vandaag beschouwen veel Hindoes de Aghori niet als echte gelovigen, omdat ze het kannibalisme aanhangen. Deze groep leeft dikwijls in de buurt van begraafplaatsen. waar op traditionele manier lijken worden verbrand. De leden van de Aghori zijn herkenbaar aan de Kapala, dat is een tas waaruit ze drinken, die gemaakt is van een schedel. De Aghori eten alles, van verrot eten, tot menselijke uitwerpselen en dus ook menselijk vlees dat ze verkrijgen na vreselijke rituelen. Dit allemaal om zo dicht mogelijk bij de ware verlichting te kunnen komen.

8. Raëlism

Een zekere Claude Vorihon, een voormalig autorace journalist, stichtte in 1974 een groepje. Deze sekte gelooft (echt) dat al het aardse leven afkomstig is uit het laboratorium van een stel buitenaardsen, de Elohim genoemd, letterlijk ‘zij die uit de hemel komen’. Dit ras heeft ons op verschillende momenten in onze geschiedenis bezocht als profeten. Maar wij hebben het fout begrepen, en hen aanzien als god. De leer focust op seksuele zelfexpressie, individualisme en humanisme. En ze geloven in klonen. Het zijn de klonen die uiteindelijk zullen zorgen voor de verlossing.

7. De Russische sekte van Gadget Hackwrench

Volgens deze groep is Gadget Hackwrench, een (vrouwelijk) karakter uit de Disney cartoons Disney’s Rescue Ranger TV Show, god! Ze is de perfecte nakomeling van de originele god, maar dan hier op aarde. Rond haar beeltenis op poster worden kaarsen gezet en wordt er gezongen. Het is een heel geheim genootschap. Er zijn slechts enkele bewijzen te vinden van deze volgers.

6. I AM Activity

In de vroege jaren 30 werd door Guy en Edna Ballard in Chicago een nieuwe groep opgericht. In de jaren 30 telden ze tot een miljoen volgers, maar ook vandaag is deze sekte nog actief, alhoewel op veel kleinere schaal. De gelovigen aanbidden Saint Germain. Deze man zou volgens hun geloof afstammen van Will-I-AM-Shakespeare, Raspoetin en Merlijn. Guy Ballard zou Saint Germain ontmoet hebben tijdens een wandeling in Californië. De sekte vernietigt de individualiteit van mensen, en laat ze geloven in de kracht van het brein. Dat zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om een miljonair te worden in één nacht, enkel door de kracht van de menselijke gedachten.

4. Ho No Hana

De ‘voetlees’ sekte. Deze Japanse groep werd opgericht door Hogen Fukunaga in 1987. Die heer verklaarde toen dat hij een reïncarnatie was van Jezus Christus en Buddha himself. Met zijn ‘voetleeskunsten’ kan hij alles vaststellen en voorspellen. Tot nog niet zo lang geleden had hij meer dan 30.000 volgers. Sinds hij echter bijna 1000 euro voor een voetleessessie vraagt, en er meer en meer wordt geloofd dat de sekte vooral is gericht op zijn eigen profijt, is zijn aanhang sterk afgenomen. De eerste rechtszaken werden reeds tegen Hogen aangespannen, en hij verloor ze ook.

3. Creativity Movement

Deze xenofobische groep is ervan overtuigd dat geloof enkel iets is voor blanke mensen. Vandaar de W van White in hun logo. Het geloof baseert zich op christelijke elementen, maar deze groep ontkent ook de holocaust en ondersteunt alles wat het overleven, verder uitbreiden en overwinnen van het blanke ras mogelijk maakt. Ze leven op basis van de 16 opdrachten van Creativity. Zo moeten ze het heilige land ontdoen van andere rassen dan het blanke. Joden worden gezien als de gevaarlijkste vijanden. De groep werd opgericht in 1973 door Ben Klassen. In 1993 pleegde hij echter zelfmoord. Vanaf dan werd de sekte geleid door Mathew F. Hale. In 2003 werd de man opgepakt en veroordeeld wegens het plannen van moord op een federale rechter. Andere leden werden ook al veroordeeld voor het opblazen van Joodse en zwarte eigendommen in de buurt van Boston.

2. De kerk van Maradona

Het zijn de fans van de Argentijnse voetballer die deze sekte (Iglesia Maradoniana) hebben opgericht in 1998, exact op zijn achtendertigste verjaardag. Voetballen was niet genoeg, er moest ook een hele levenswijze worden opgebouwd rond hun held. Zijn volgers geloven door het oprichten van de kerk dat hij niet alleen de beste voetballer aller tijden is, maar ook een echte god. Ze roepen op om het nieuws van Diego’s mirakels ten alle tijden te verspreiden, de zonen Diego te noemen en de eigen naam ook te veranderen in Diego. Vandaag zijn er nog ongeveer 80.000 ‘gelovigen’ in 60 verschillende landen. Wil je lid worden van de “kerk” moet je je houden aan de volgende tien geboden:

The ball is never soiled.
Love football above all else.
Declare unconditional love for Diego and the beauty of football.
Defend the Argentina shirt.
Spread the news of Diego’s miracles throughout the universe.
Honour the temples where he played and his sacred shirts.
Don’t proclaim Diego as a member of any single team.
Preach and spread the principles of the Church of Maradona.
Make Diego your middle name.
Name your first son Diego.

1. Scientology

https://www.youtube.com/watch?v=FQ4-20wfzZs

De gekste en grootste sekte van allemaal, wij hoeven er niks meer over te schrijven. South park legt het perfect uit!

  • Add Your Comment