7 Grootste Pechvogels Die Ooit Hebben Geleefd

Heb je wel eens nipt naast een belangrijke job gegrepen? Of gebeurt het wel eens vaker dat je de bus net voor je neus ziet wegrijden? Je vindt jezelf dus een echte pechvogel? Denk daar nog maar eens tweemaal over na als je de volgende verhalen van de zeven grootste pechvogels aller tijden leest.

7. Evelyn Adams – Twee maal de loterij gewonnen, toch bankroet

Evelyn Adams staat bekend als de enige persoon ooit die tot tweemaal toe de loterij heeft gewonnen. Hoe kan zij dan een pechvogel zijn vraag je je af? In totaal won ze een slordige 5,4 miljoen dollar. Maar eens haar omgeving te weten was gekomen dat ze de loterij had gewonnen kwamen ze haar allemaal om geld vragen. Haar goede hart – en helaas haar gokverslaving – eveneens zorgde ervoor dat het geld in no time op was. Vandaag de dag leeft ze in een trailer. Pechvogel, of gewoon heel dom?

6. Ann Hodges – Enige persoon geraakt door een meteoor

De kans door een meteoor geraakt te worden is nihil, maar vertel dat niet aan Ann Hodges (1920 – 1972). Zij staat bekent als de enige persoon ooit geraakt door een meteoriet. Ze lag in de zetel van haar woonkamer te slapen toen een meteoriet met de grootte van een ananas, door het dak kwam vallen. De meteoor botste op een grote radio – die vernield werd – en vervolgens op de heup en arm van Ann zelf. Ze kwam er van af met een paar kleine verwondingen.

5. Henry Ziegland – Overleeft aanslag om later door dezelfde kogel de dood te vinden

Even had Henry Ziegland verwacht aan zijn noodlot te zijn ontsnapt. In 1883 maakte hij het uit met zijn toenmalige vriendin. Zijn ex-vriendin kon de breuk niet verteren en pleegde zelfmoord, waardoor haar broer besliste wraak te nemen op Ziegland. De broer schoot Ziegland neer en pleegde daarna ook zelfmoord. Ziegland overleefde echter door het feit dat de kogel hem slechts had geschampt en daarna in een boom terechtkwam. Jaren later probeerde Ziegland de boom om te hakken. Een onmogelijke taak vond hij zelf waardoor hij besliste dynamiet te gebruiken. De boom – met de kogel er nog in – vloog in stukken en waar die kogel terechtkwam kan je wellicht al raden. Pal in het hoofd van Ziegland. Dat is pas echt pech!

4. Major Summerford – 4 keer geraakt door de bliksem

Alsof de oorlog die werd gevoerd in 1918 nog niet genoeg was voor de Britse officier Summerford, werd hij tijdens een gevecht geraakt door de bliksem. Hierdoor werd hij vanaf zijn middel verlamd. Zes jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe waardoor hij aan de rechterkant ook werd verlamd. Na jaren revalidatie kon hij opnieuw langzaam wandelen. Tijdens een van die wandelingen sloeg een bliksem opnieuw bij hem in. Jaren later, toen hij al in zijn graf lag, sloeg het noodlot nog een vierde keer toe. De bliksem sloeg in op een grafsteen. Drie keer raden welke.

3. William “Bud” Post

https://www.youtube.com/watch?v=Eub8dMd2pxw

Opnieuw een lottoverhaal. De Amerikaan won zo’n 16 miljoen dollar. Zijn broer probeerde hem al snel om te leggen voor de erfenis, maar faalde. Echter zijn vriendin sleepte hem hierna succesvol voor de rechter waardoor hij een groot deel van zijn winst verloor. Nadien stak hij nog eens heel wat geld in de onsuccesvolle zaken , waardoor hij eindigde met een schuld van meer dan 1 miljoen dollar.

2. John Lyne – 16 ongelukken

John Lyne mag zichzelf de grootste pechvogel van de UK noemen. Tijdens zijn leven heeft hij al zestien grote ongelukken gekregen. In twee van die gevallen bleek zijn pech zelfs dubbel. Toen hij nog kind was viel hij ooit van een paard, om seconden later aangereden te worden door een bestelwagen. Jaren later, als tiener, herhaalde zijn pech. Hij brak zijn arm toen hij een boom wou beklimmen. Toen hij op de terugweg was van het ziekenhuis botste hij met zijn busje, waardoor hij dezelfde arm opnieuw brak.

1. Frane Selak

Wie een bewijs zoekt van karma, leest beter het verhaal van Frane Selak. De Kroaat kende in zijn leven heel wat pech. Hij overleefde een groot treinongeluk waarbij hij nipt de verdrinkingsdood ook nog wist te vermijden, hij viel uit een vliegtuig (zonder parachute) en landde in een hooiberg. Maar als dat nog niet genoeg is ontsnapte hij nog 5 andere ongelukken waarbij miraculeus overleefde. Jaren later won hij 1 miljoen dollar dankzij de loterij. Wie weet waar dat verhaal eindigt?

  • Add Your Comment