20 Bizarre Alcoholische Drankjes: Tequila Met Een Worm Is Er Niks Bij!

Misschien heb je weleens in een gekke bui uit een fles tequila met een worm erin gedronken, maar er is echt nog veel gekker te krijgen. In alle uithoeken van de wereld vind je alcoholische drankjes die op buitenstaanders wat vreemd of zelfs afschuwelijk overkomen. Wij zochten de 20 bijzonderste voor jee op. We hebben geen van deze drankjes zelf geprobeerd, maar zijn stiekem toch wel wat nieuwsgierig naar nummer 10.

20. Whiskey met cobra

cobra whiskey
Viethavvh/wikicommons

Wanneer je op vakantie gaat in Zuidoost Azië moet je niet vreemd opkijken als je deze flessen tegenkomt. Gelabeld als zijnde een afrodisiacum en een middel tegen spierpijn, zijn dit flessen whiskey waar een complete cobra in te vinden is. Hoe langer de fles whiskey staat, hoe beter je de cobra proeft. Schijnbaar.

19. Wijn met babymuizen lijkjes

babymuizen
Scott Edmunds/flickr

Heb je weleens een glas wijn gedronken en bij jezelf gedacht “Lekker, maar er horen eigenlijk een paar babymuizen lijkjes in”? Dan is dit het drankje voor jou. Gemaakt van rijst en muisjes van niet meer dan 3 dagen oud, schijnt deze wijn naar benzine te smaken. Je moet er maar van houden.

18. Speekseldrankje Chicha

chica

Chicha is één van de oudste alcoholische drankjes van Zuid- en Midden-Amerika. Chicha makers nemen de ingrediënten in hun mond en kauwen deze fijn, waarna ze het met speeksel en al uitspugen zodat het kan gisten. Qua smaak is het vergelijkbaar met maïsbier, hoewel deze laatste over het algemeen net iets minder speeksel bevat.

17. Drie penissen likeur

penis drank

Waarom kiezen voor een drankje met maar één penis erin als je ook voor Tezhi Sanbian Jiu kan kiezen? Deze wijn-achtige likeur is geproduceerd met de penissen van zeehond, rendier en hond. Volgens de Chinese makers van de wijn zou deze helpen met je seksuele prestaties.

16. Wodka met schorpioen

schorpioen vodka

In tegenstelling tot andere drankjes waarbij een schorpioen in de fles is gestopt om deze een ‘gevaarlijke’ uitstraling te geven, is dit drankje daadwerkelijk gegist met een schorpioen in het vat. De schorpioen, die je volledig kan opeten, is daarbij verantwoordelijk voor een ‘houtachtige nasmaak’.

15. Merrie-melk drankje Koemis

Koemis
Firespeaker / wikicommons

Dit traditionele Russische en Mongolische drankje, Koemis, schijnt best smakelijk te zijn. Hoewel je wellicht niet direct de behoefte voelt om gefermenteerde paardenmelk te drinken, bevat Kumis talloze vitaminen en zijn er onderzoeken die lijken aan te tonen dat het drankje goed voor je spijsvertering is.

14. ‘Sourtoe’ cocktail met gemummificeerde teen

Sourtoe Cocktail

In Dawson City in Canada tref je een bar die een enkele cocktail verkoopt: De Sourtoe Cocktail. Het drankje wordt geserveerd met een gemummificeerde menselijke teen in het glas en de enige regel is dat je lippen tijdens het drinken de teen moeten raken.

13. Chilipeper wodka

Naga-Chilli-Vodka-big

Er zijn meerdere wodka’s en bieren die met behulp van chilipeper worden gemaakt, maar de Naga Chilli Vodka is van een klasse apart. Met een score van 500.000 op de schaal van Scoville is het drankje zo’n 100 maal heter dan een enkele jalapeño peper.

12. Pizza bier

pizza beer

Houd je van bier? Ben je gek op pizza? Wat als we de twee combineren? Mama Mia Pizza bier is gemaakt met water, bloem, gist, tomaat, oregano, basilicum en knoflook om je van een bier te voorzien dat tegelijkertijd naar pizza smaakt. Maker Tom Seefurth is het genie dat de wereld met dit bizarre alcoholische drankje verblijdt heeft.

11. Zilver- of goudtequilla

tequila ley

Heb je nog 25 tot 150 duizend euro rondslingeren en wil je die graag uitgeven aan een bizar alcoholisch drankje? Tequilla Ley is een drankje dat wordt gemaakt met behulp van edelmetalen en wordt verpakt in een fles van zilver en goud of platina en witgoud.

10. Bacon wodka

bacon vodka

Ze zeggen weleens dat alles beter is met bacon en dit bijzondere alcoholische drankje stelt die stelling danig op de proef. In de fles worden meerdere strips bacon geplaatst die tijdens het rijpingsproces hun smaak aan de wodka af moeten geven. Het maakt het mixen van een bacon Bloody Mary in ieder geval wel een stuk simpeler.

9. Boom-sap likeur Pulque

pulque

Dit drankje is minstens 2.000 jaar oud en wordt nog steeds veelvuldig in Mexico gedronken. Je neemt het sap van de maguey boom en laat dit vergist tot je een romig drankje krijgt.

8. Hagedissen likeur

hagedis

Volgens sommige Chinese fabels kunnen hagedissen je van energie voorzien, genezen van allerlei ziektes en zelfs voorkomen dat je ziek wordt. Als je dat gelooft is het ergens ook wel een logische stap om vervolgens een complete hagedis in een fles likeur te proppen.

7. Artisjokken likeur

cynar

Houd je van bitter en drankjes waarvan de tranen je in de ogen springen? Dan zou cynar weleens het juiste drankje voor jou kunnen zijn. Het wordt geproduceerd met behulp van verschillende kruiden en specerijen, maar het belangrijkste ingrediënten is de artisjok. Hoe het verder gemaakt wordt is een goed bewaard geheim, want stel je voor dat iemand er met dit bizarre artisjokken drankje vandoor gaat.

6. Mezcal van rauwe kippenborst

Pechuga

Je hebt vast weleens van mezcal met een worm in de fles gehoord, maar het kan nog een stukje gekker. Gedurende het gisten wordt bij de Mezcal de Pechuga een rauwe kippenborst een volle dag in het goedje geweekt. De alcohol rekent af met vervelende bacteriën en als drinker blijf je dus achter met de heerlijke smaak van rauwe kipfilet.

5. Wijn van rivier-paling

alen

Deze bizarre wijn wordt gemaakt met behulp van de beste rivier-alen uit de Zuidoost Aziatische Mekong rivier. Er wordt naast de alen ook gebruik gemaakt van rijst om dit bijzonder sterke drankje te produceren. De echte goede wijnen plaatsen ook nog een hele aal in de wijnfles, natuurlijk.

4. Whiskey met rendierhoorn

rendier hoorn

Voordat je een glas van dit goedje achterover slaat moet je je beseffen dat het met 50% alcohol aardig sterk is. Dit bizarre alcoholische drankje komt wederom uit Zuidoost Azië, waar ze de rendierhoorn in de whiskey weken om deze van een kruidige, houtachtige smaak te voorzien.

3. Gilpin Family whiskey… Met menselijke urine

gilpin whiskey

Hoewel deze whiskey (nog) niet op de markt is, is het wel al volop in productie: Gilpin Family whiskey wordt geproduceerd uit de gegiste urine van oudere diabetici. Het idee is dat het suikergehalte in de urine smaak aan de whiskey geeft. Wij slaan deze over.

2. Wijn van dode zeemeeuwen

SONY DSC

Je mag Eskimo’s bedanken voor dit bizarre alcoholische drankje. Het proces is simpel: Je neemt een dode zeemeeuw, propt deze in een fles en laat het geheel in de zon gisten. Klaar. Drink smakelijk.

1. Kinderpoep drankje Ttongsul

Ttongsul

Weleens een vieze luier geroken en je afgevraagd ‘Hoe zou dat smaken in de vorm van een alcoholisch drankje?’. Voor het antwoord hoef je niet verder dan Korea, waar ze de uitwerpselen van kinderen laten gisten en verwerken in het drankje Ttongsul. Yum.

  • Add Your Comment