10 Engste bruggen ter wereld

Voor mensen met hoogtevrees is een brug oversteken geen leuke aangelegenheid. Als de brug dan ook nog eens in slechte staat is, gemaakt van simpele materialen of gewoon heel erg hoog is, dan wordt het voor iedereen eng! Hieronder de 10 engste bruggen in de wereld

Triftbrücke in Zwitserland

trift brug
Thisisbossi /wikimedia commons

De Triftbrücke in de Zwitserse Alpen is een van de langste en hoogste voetgangershangbruggen in de wereld. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers om de Triftgletsjer te bekijken.

Triftgletsjer oude brug
Door het smelten van de gletsjer is het niet langer mogelijk om de kloof te voet over te steken, daarom werd in 2004 een eerste brug gebouwd. Zie de foto’s hierboven.

trift brug 2

Door wind was deze brug onderhevig aan gevaarlijke schommelingen. Dit was misschien te doen voor ervaren bergbeklimmers, maar aangezien steeds meer toeristen de brug wisten te vinden werd in 2010 een nieuwe brug gebouwd die voldoet aan alle veiligheidseisen. (zie foto hierboven).

Touwbrug van Carrick-a-Rede

Touwbrug van Carrick-a-Rede

De touwbrug van Carrick-a-Rede in Noord Ierland is een echte toeristenattractie, jaarlijks komen hier zo’n half miljoen bezoekers! De touwburg is 20 meter lang en hangt 30 meter boven de rotsen.
Touwbrug van Carrick-a-Rede2
Met zoveel mensen die jaarlijks over de brug lopen is er uiteraard voor gezorgd dat deze veilig is. Niet meer gemaakt van touw, maar staaldraad. De brug heeft echter al een 350 jaar oude geschiedenis. Vissers gebruikten de brug om naar de goede plekjes te komen. Toen nog echt van touw, met grote gaten tussen de passen en geen touw om je aan vast te houden!
Touwbrug van Carrick-a-Rede vroeger

Hussaini brug in Pakistan

hussaini brug 2
hussaini brug
Yodod/flickr

Deze hangbrug in Noord Pakistan wordt vaak genoemd als de gevaarlijkste ter wereld. Er is dan ook een nieuwe brug bijgebouwd, maar deze brug blijft hangen voor de toeristen.

Ghasa brug in Nepal

ghasa brug

Deze lange hangbrug is gebouwd zodat het vee niet de weg blokkeerde. Kijk dus niet gek op als je een aantal koeien moet passeren op deze brug!

Marienbrucke in Duitsland

Marienbrucke

Marienbrucke-Germany2

Deze brug is vooral eng voor mensen met hoogtevrees want Duitsers weten heus wel hoe ze een veilige brug moeten bouwen! Je hebt vanaf deze brug een prachtig uitzicht op slot Neuschwanstein.

Monkey Bridge in Vietnam

monkey bridge

De apenbrug is niet één brug, maar een type burg populair in Vietnam. De “cầu khỉ” wordt gemaakt van bamboo worden gemaakt zonder leuning en voor wie ze niet gewend zijn zijn ze zeer moeilijk om over te steken.

Aiguille du Midi Brug in Frankrijk

Aiguille du Midi Brug

Kijk niet naar beneden! Deze brug midden in de Franse Alpen lig op zeer grote hoogte. Gelukkig is de brug kort en ben je hopelijk eroverheen voor de hoogtevrees toeslaat.

U Bein-brug in Myanmar

U Bein-brug 2
U Bein-brug

Een prachtige voetgangersbrug in Myanmar. Het is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Tijdens de regentijd kan de brug onder water komen te staan. Maar ook zonder regen is het opletten want er zijn geen railingen.

  • Add Your Comment