16 WTF Lichaamsmodificaties Die Mensen Echt Laten Uitvoeren

Geen mens die nog opkijkt van een tatoeage of borstimplantaten. Voor echte WTF lichaamsmodificaties moet je denken aan gespleten tongen, dichtgenaaide lippen, afgevijlde tanden en allerlei andere bijzondere, afschrikwekkende ingrepen. De reden voor zulke onalledaagse lichaamsaanpassingen? Soms vindt de drager ze gewoon mooi, maar ook seksuele opwinding of een rituele overgang kan een rol spelen. Wij verzamelden de 16 meest bizarre WTF lichaamsmodificaties. Haal jij het tot nummer 1 zonder dat de rillingen je over de rug lopen?

16. Tong splijten

Voor deze WTF lichaamsmodificatie wordt de tong ingesneden om zo een gespleten uiteinde te krijgen dat doet denken aan de tong van een slang. Meestal wordt de tong met een scalpel ingesneden, waarna twee zijden worden gehecht om te voorkomen dat ze weer aan elkaar groeien. Wanneer de ingreep correct uitgevoerd wordt, zou deze na zo’n 2 weken compleet geheeld moeten zijn. Zoenen met een gespleten tong schijnt een hele belevenis te zijn, dus mocht je je geroepen voelen: Laat ons even weten hoe het was.

15. Parelen

Parelen is het inbrengen van kleine kralen onder de geslachtsdelen. Bij mannen betekend dit veelal onder de schacht van de penis, terwijl voor vrouwen de kralen onder de labia worden ingebracht. De kralen moeten voor beide partners voor toegenomen seksuele stimulering zorgen en zorgen, volgens sommigen, voor een esthetisch beter uitziend geslachtsdeel. Bovenstaande foto is van een arm, die van de penis moet je zelf maar opzoeken!

14. Lichaamspiercings

Voor een lichaamspiercing wordt een deel van het lichaam geperforeerd, waarna er een juweel ingebracht wordt. Piercings worden al millennia lang gezet in alle delen van de wereld en piercings in oren of neus zijn in de loop der tijd redelijk genormaliseerd. Waar het echter spannender wordt is bij mensen als Elaine Davidson. Met haar 4.225 piercings over haar hele lichaam is ze recordhouder als meest gepiercede vrouw.

13. Oogbal tatoeages

Kijk je weleens in de spiegel en denk je bij jezelf “Zou het niet mooi zijn als dat oogwit blauw, groen of roze was”? Dan is een oogbal tatoeage misschien iets voor jou. Oogbal tatoeages worden al zeker 2.000 jaar geplaatst, zowel voor esthetische- als voor medische doeleinden.

12. Oog implantaten

Oog implantaten zijn een Nederlandse uitvinding. In 2012 was het het Nederlands Instituut voor Innovatieve Oogchirurgie die de JewelEye lanceerde. Hierbij wordt een platinum implantaat in de oogbal ingebracht, zodat naast de iris opvallende vormen als hartjes, sterren of het Euro teken te zien zijn. Hoewel de ingreep in Nederland (nog) legaal is, is deze in vele andere landen bij wet verboden. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en twee ogen werken over het algemeen beter dan één.

11. Onderhuidse implantaten

Ben je op zoek naar een dramatische look? Dan zijn onderhuidse implantaten misschien iets voor jou. Hierbij worden implantaten onder de huid ingebracht om deze op te heffen. Veelal worden de implantaten in kwestie gemaakt van siliconen, maar ook andere materialen zijn in gebruik.

10. Labiaplastie

Labiaplastie is het aanpassen (of verwijderen) van de binnenste- of buitenste schaamlippen van een vrouw. In veel gevalle is er een medische aanleiding voor de ingreep, maar in sommige gevallen gaat het om een puur cosmetische aanpassingen. Dit laatste wordt echter afgeraden vanwege het risico op zenuwschade, littekens en infecties.

9. Subincisie

Mannen, houd je vast want dit wordt een pijnlijke: Bij subincisie wordt de penis ingesneden waarna de plasbuis wordt opengesneden. Het is een traditie bij sommige stammen in Australië, Afrika en Zuid-Amerika, waar jongens zo jong als 7 jaar de ingreep op zichzelf uitvoeren. Na een subincisie moet een man staand plassen, is de kans op zwangerschap kleiner en de kans op het oplopen van seksueel overdraagbare aandoeningen groter.

8. Elven oortjes

Een beetje fan van fantasy boeken en films wil er natuurlijk uitzien als zijn favoriete karakters. Fans van elfjes hebben geluk, er is namelijk een procedure om je oren eruit te laten zien als puntige elvenoren.

7. Uvulapiercing

Waar letten mensen geen piercing zetten? Zelfs de huig (uvula) is niet meer veilig! Grote kans dat je gaat kotsten tijdens het zetten!

6. Tandvijlen

Bij tandvijlen worden de tanden met de hand in nieuwe vormen gevijld. In het verleden vijlde men op het eiland Bali tanden omdat deze symbool stonden voor woede en jaloezie, maar in Afrika vijlt de Wapare stam tanden om hun krijgers het uiterlijk van wilde dieren aan te meten.

5. Littekening

Het bewust aanmeten van littekens door middel van branden, krassen of snijden gaat millennia terug en wordt nog steeds gedaan door bepaalde stammen in afgelegen gebieden op aarde. Daarbuiten wordt het als overgangsritueel gebruikt, een manier om ‘stoerheid’ te bewijzen of simpelweg omdat men het mooi vindt. In alle gevallen is het risico op infectie en bijkomende schade echter groot.

4. Yaeba

Yaeba is het Japanse woord voor ‘dubbele tand’. Het gaat hierbij om een trend die zich tot het Aziatische land lijkt te beperken, waarbij jonge vrouwen zich een of twee opvallende snijtanden laten aanmeten. De ongelijke glimlach die het resultaat is zou een jeugdige, onschuldige uitstraling geven.

3. Lip raam

Heb je altijd al met de wereld willen delen wat er in je mond gebeurd als je hem dicht hebt? Dan is het lip raam de oplossing. Je neemt simpelweg een piercing onder je onderlip waar je een steeds grotere plug in doet. Wanneer het gat groot genoeg is, doe je er een doorzichtige plug in zodat de wereld mee kan genieten van hetgeen er zich afspeelt. Eet smakelijk.

2. Corset piercings

Corsetpiercings worden er twee series piercings in je zij of rug geplaatst, waar vervolgens een touw of lint doorheen wordt getrokken. Het resultaat doet denken aan een corset, als je corsetten enkel in horrorfilms gezien hebt.

1. Lip naaien

Het dichtnaaien van je lippen is vaak een rituele lichaamsmodificatie die uit spirituele overwegingen gedaan wordt. Het helpt de dragers van de modificatie om niet te spreken in tijden van diepe meditatie. Hoewel het ook om esthetische redenen wordt gedaan, is het feit dat je vervolgens alleen nog maar door een rietje kan eten waarschijnlijk de oorzaak van zijn gebrek aan populariteit.

  • Add Your Comment