10 Mensen Die Kunnen “Praten” Met Dieren (Dierenfluisteraars)

Dierenfluisteraars zijn mensen die beweren dat ze met dieren kunnen communiceren. Zij begrijpen hun behoeften en op die manier kunnen ze niet alleen de dieren verder helpen, maar ook de mensen die met die dieren te maken hebben. We hebben de 10 meest bekende dierenfluisteraars op een rijtje gezet. Wie weet doe je wat inspiratie op en is dit mogelijk jouw toekomstige beroep?

10. Cristina Zenato, de ‘haaienfluisteraar’

Cristina Zenato zwemt niet alleen met haaien, ze beweert ook met de dieren te kunnen communiceren. Ze komt op voor de belangen van de haai en vecht tegen de handel er in. Ze kan de dieren zelfs hypnotiseren, waardoor er gevaarlijke handelingen bij ze uitgevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld het verwijderen van een vishaak in de bek van een haai.

9. Cesar Millan, de ‘hondenfluisteraar’

Wie heeft er nu niet van Cesar Milan gehoord, de bekende hondenfluisteraar die elke hond weer op het rechte pad krijgt. Hij is vooral bekend geworden door zijn tv-show ‘The Dogwhisperer’ met al maar liefst 9 seizoenen. Er zijn een aantal mensen die kritiek hebben zijn ‘harde’ aanpak van de honden, maar de groep die gelooft in zijn aanpak is toch vele malen groter.

8. Spikehorn Meyers, de ‘berenfluisteraar’

Rond 1930 opende John Meyers (nickname Spikehorn), een berenopvang in Michigan. Hij had een talent om contact te maken met wilde dieren. Voor hetzelfde geld hadden de dieren ervoor gekozen om hem lekker op te peuzelen. Hij maakte veel foto’s van zichzelf waarop hij speelde met de beren, zodat toeristen die langs kwamen deze kaarten konden kopen.

7. André Hartman, de ‘witte haaienfluisteraar’

Een andere grote haaienfluisteraar is André Hartman, een duiker uit Zuid-Afrika. Hij was werkzaam bij een organisatie die toeristen mee nam in een kooi onder het water, om zo de witte haaien van dichtbij te bekijken. De haaien probeerde regelmatig in de motor van de boot te happen. Hartman probeerde de haaien weg te duwen en hij drukte eens op de neus van een haai, de haai raakte in een trance en verdween weer onder water. Op de neus van haaien zitten elektronische receptoren en als die worden aangeraakt, raakt de haai in een trance-achtige toestand. Sindsdien is Hartman zoveel bij de haaien dat het voor hem een gewoonte is geworden om samen met ze te zwemmen. Eens is hij gebeten in zijn voet, maar dat heeft deze stoere kerel er niet van te weerhouden om haaien te gaan mijden.

6. Kees Scheepens, de ‘varkensfluisteraar’

Ja, we hebben ook onze eigen Nederlandse dierenfluisteraar, één die met varkens kan communiceren. Iets minder heldhaftig dan de voorgaande fluisteraars, maar dat maakt zijn werk vast niet minder interessant. Sheepens adviseert varkensboeren over de behoeften van hun varkens en wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Hij kan een varken zo ontstressen, dat het er op lijkt alsof hij gehypnotiseerd is.

5. Shaun Ellis, de ‘wolvenfluisteraar’

Shaun Ellis, ook wel de ‘wolfman’ genoemd, gaat nog een stukje verder dan alleen communiceren met de dieren. Hij is namelijk lid van de roedel wolven. Hij is werkzaam in een wolvenopvang, waar dieren al vroeg opgroeien met mensen. Ellis heeft het tot zijn levensdoel gemaakt om een sterke band te ontwikkelen met de wolf.

4. Ken Globus, de ‘vogelfluisteraar’

Al meer dan 25 jaar lukt het Glen Kobus om de moeilijkste vogels met heftige gedragsproblemen te temmen. Hij gebruikt een techniek om zelfs de wildste vogels kalm te krijgen. Het is hem gelukt om eigenaren van de dieren, die hun vogel eigenlijk al wilde opgeven, weer in contact te brengen met hun huisdier.

3. RC Bridges, de ‘buffelfluisteraar’

RC Bridges had wel een heel bijzonder huisdier, namelijk een buffel. Hij begon met het opvoeden van een jonge buffel, Wildthing genoemd. Later adopteerde hij nog een tweede buffel, Bullet. Deze twee dieren relaxen op zijn bank en stappen gemakkelijk mee in de auto. Ach ja, het is weer eens wat anders dan een hond die je gezelschap houdt.

2. Ned Bruha, de ‘stinkdierenfluisteraar’

Je zult je vast af vragen, hoe kom je erbij om een stinkdierenfluisteraar te worden? Nou, dat was Ned Bruha ook niet helemaal van plan. Van jongs af aan was hij al bezig met wilde dieren. Hij specialiseerde zich in stinkdieren en in plaats van ze te verjagen uit wijken waar ze voor overlast zorgen, maakt hij de omgeving minder aantrekkelijk voor ze. Zo hoefde hij ze niet te vangen, wat veel stress oplevert voor de dieren. Hij heeft zijn eigen reality tv show, bekijk hier de eerste aflevering

1. Kevin Richardson, de ‘leeuwenfluisteraar’

Op nummer 1 staat een stoere man die niet bang is om een hechte band te ontwikkelen met wilde dieren in Afrika. Zo zijn hyena’s en luipaarden zijn beste vrienden, maar met leeuwen kan hij het nog beter vinden. Hij gaat af op intuitie, in plaats van bepaalde regels te volgen hoe je met wilde dieren om moet gaan. Maar wees niet bang, ook Richardson zal niet zomaar een wilde groep leeuwen binnen stappen en een vriendschap proberen aan te leggen. Alle leeuwen waar hij mee werkt, kent hij al van jongs af aan.

  • Add Your Comment