10 Vreemde Hybride Dieren Die Echt Bestaan

Dat er gekke dieren zijn in het dierenrijk, dat weten we inmiddels wel. Maar wist je ook dat er ook kruisingen van verschillende diersoorten bestaan? Deze dieren worden hybride dieren genoemd. Wij hebben de 10 vreemdste hybride dieren op een rijtje gezet.

10. Muilezel

muilezel
Ragesoss/wikicommons

De meeste hebben wel eens van een muildier gehoord, dat is een kruising tussen een paardenmerrie met een ezelshengst. Minder bekend is de muilezel, dat is een kruising tussen een paardenhengst en een ezelin. Je zou misschien denken dat er qua uiterlijke kenmerken tussen een muilezel en een muildier geen verschil zit, maar niets is minder waar. Een muilezel lijkt meer op een paard en is wat kleiner. Onderzoekers denken dat de muilezel wat kleiner is dan het muildier, omdat de baarmoeder van een ezel kleiner is dan die van een paard. Het is vrij zeldzaam dat een muilezel in de natuur geboren wordt, blijkbaar hebben de meeste ezels en paarden geen liefdesgevoelens voor elkaar.

9. Leopon

Leopon

Een leopon ontstaat wanneer je een leeuwin kruist met een mannelijke luipaard. Het dier heeft de vlekken van het luipaard en de manen van een leeuw. De vlekken zijn echter wat kleiner en wat meer vervaagd dan bij een luipaard en de manen zijn niet zo dik en vol als die van een leeuw. Tot zover bekend zijn er geen natuurlijke kruisingen tussen een leeuw en een luipaard, enkel in dierentuinen zijn beide soorten gekruist. Gedacht werd dat leopons onvruchtbaar zijn, maar het is eens iemand gelukt om en leopon te kruisen met een leeuw/jaguar kruising, in het Engels een Leoliguar genoemd.

8. Cama

Cama

Wie vindt kamelen en lama’s nu geen leuke, grappige beesten? En misschien nog wel leuker is de cama, een schattig hybride dier dat is voortgekomen uit een kameel en een lama. Deze is nog schattiger, want hij is extra zacht en wollig. In tegenstelling tot andere hybride dieren is de cama wél vruchtbaar. Dat is goed nieuws, want zo kunnen we nog meer van die snoezige cama’s op de wereld verwelkomen!

7. Narluga

narluga

Oké, nu even geen fluffy dier, maar je wordt er wel ontzettend blij van als je dit dier ziet. Ik heb het over de narluga, een kruising tussen een narwal en beloega. Grote kans dat je nog nooit van beide dieren gehoord hebt, maar ze behoren beide tot de walvissenfamilie. De mannelijke narwal heeft een slagtand, maar de narluga is hier niet van voorzien. De narluga is één van de vele natuurlijke hybriden die zijn ontstaan door het smelten van de ijskappen. De hybriden lijken namelijk veel beter bestand tegen het ontstaan van het steeds warmere klimaat.

6. Walfijn

Walfijn
Mark Interrante /flickr

Neem een zwarte zwaardwalvis en kruis dat met een dolfijn en je krijgt een gek uitziend zwemmend zoogdier. Maar leuk zijn ze wel en ze zijn goed te trainen, zo heeft het Sea Life Park in Hawaï ontdekt. Het is wel een zeer zeldzame hybride, veel jongen van een zwarte zwaardwalvis en dolfijn overlijden binnen een aantal maanden. Op Hawaï overleefde er één walfijn en zij heeft nog drie jongen gekregen, echter overleden er daar weer twee van.

Vorige1 of 2