15 Meest Voorkomende Nachtmerries (en de betekenis)

Wat is jou ergste slechte droom? Een examen hebben en geen enkel antwoord meer weten? Vastzitten in een lift of een brandend flatgebouw? Of je partner zien met een nieuw lief? Lees hier door een lijstje van 15 veelvoorkomende nachtmerries en dan weet je waar je buren gutsend in het zweet van wakker worden en wat je dromen kunnen betekenen.

15. Vieze spinnen

spinnen

Men heeft er ooit een volledige film aan gewijd: spinnen. Sommige mensen hebben er in wakkere toestand een ware fobie van. En ook al wordt ons al jaren ingeprent dat er weinige soorten echt giftig en dus gevaarlijk zijn, de meesten onder ons dulden deze vriend met de lange poten niet in de nabijheid. Nochtans vinden we ze soms wél leuk. Tijdens Halloween kopen we heksenhoeden met die langpotige beesten op, gaan we total loss op valse spinnenwebben die heerlijk in ons gezicht blijven hangen en maken we zelfs spinnensoep. In onze dromen worden het echter ver-schrik-kelijke beesten. Droompsychologen zeggen dat spinnen symbool staan voor nieuwe en ongewenste krachten die in je leven komen of dat het ons onderbewuste is dat afrekent met manipulatie. Bij mannen zouden spinnen duiden op moeilijke relaties met vrouwen. Meestal vrouwelijke bazen, echtgenotes of moeders. Bij vrouwen zouden spinnen symbool staan voor verstikkende mannelijke figuren, zoals broers, vaders of zelfs minnaars. Dus word je in je dromen regelmatig achtervolgd door die vieze spinnen? Het is misschien tijd om je relaties eens te overdenken.

14. Blessures en misvormingen

blessure

Mensen die dromen over gewond te raken, zouden zich in het echte leven vaak zwak voelen. Als je in je droom regelmatig pijnlijke beenderbreuken hebt, of geconfronteerd wordt met verschrikkelijke littekens of misvormingen, zou het kunnen dat je brein je iets wil zeggen. Gebroken ledematen symboliseren vaak andere gebroken aspecten in je leven. Het zou kunnen dat je je zwak voelt of een laag zelfvertrouwen hebt. Of misschien ben je financieel niet onafhankelijk genoeg of moet je het dringend goedmaken met iemand. Kortom, tijd voor actie

13. Verdrinken

verdrinken

Verdrinken is één van de ergste manieren om dood te gaan. Vast komen te zitten onder water (in een auto), hulpeloos je leven voelen wegstromen, … niets is erger. Een persoon die dreigt te verdrinken, zal vaak in paniek raken. Dat maakt het nog erger, omdat hij op die manier waardevolle lucht verspilt. Verdrinken in een droom zou symbool kunnen staan voor verdrinken in je emoties. Of het kan betekenen dat je heel veel energie in iemand steekt, maar er niets voor terugkrijgt. Soms duiden deze dromen ook wel op gewoon angst voor water hebben.

Vorige1 of 5