12 Bizarre beweringen over Noord-Korea en zijn Opperste Leiders

Wat de Noord-Koreaanse bevolking wel en niet mag horen, bepaalt machtige man Kim Jong-un. Dat er heel wat leugens worden verteld aan de Noord-Koreanen en aan de rest van de wereld, hoeft ons niet te verbazen. Of de Noord-Koreanen het zelf nog geloven weten we niet, maar het is wel leuk om de 12 vreemde beweringen van het Noord-Koreaanse regime eens op een rijtje te zetten.

De Opperste Leiders moesten niet… poepen!

Hoe groot de personencultus rond de voormalige leiders Kim Il-sung en Kim Jong-Il (grootvader en vader van de huidige leider Kim Jong-un) wel niet is, blijkt uit de bewering dat beide voormalige Opperste Leiders zich niet moesten ontlasten. De huidige Opperste Leider Kim Jong-un heeft blijkbaar meer menselijke trekjes, want zijn persoonlijke toilet wordt overal mee naartoe gezeuld.

Leven er eenhoorns in Noord-Korea?

Wil de Opperste Leider zijn bevolking in sprookjes doen geloven? Het lijkt erop, want hij liet in 2012 het bericht verspreiden dat Noord-Koreaanse wetenschappers het hol van een eenhoorn hadden ontdekt. Foto’s van het fabelachtige dier kregen we vooralsnog niet te zien…

Het grote voorbeeld voor de jeugd

De Noord-Koreaanse kinderen moeten leren dat hun Opperste Leider op driejarige leeftijd kon autorijden, op zijn negen jaar zeilwedstrijden won, en bovendien een gedreven kunstenaar en componist was. Kim Jong-un is het grote voorbeeld voor de Noord-Koreaanse schoolkinderen. Niet gemakkelijk voor de Noord-Koreaanse jeugd om hun Opperste Leider te evenaren.

Een onovertroffen golfspeler

Kim Jong-Il, vader van de huidige machthebber, zou volgens de Noord-Koreaanse media een onoverwinnelijke golfspeler zijn geweest. In 1994 zou hij een wereldrecord behaald hebben met een score van 34 punten op een golfterrein met 18 holes. Hij scoorde ook 11 hole-in-ones! Doe hem dat maar eens na.

Een bibliotheek vol boeken van Kim Jong-Il


Stephan/wikicommons

Hij moet een geïnspireerd schrijver zijn geweest, de voormalige machtshebber Kim Jong-Il. Tijdens zijn studie schreef hij niet minder dan 1500 boeken, zo wordt althans beweerd. Ook zes opera’s zouden van zijn hand zijn. In het Westen zijn tot nu toe slechts vier van zijn boeken bekend, en geen enkele opera…

Wetenschappelijke topprestaties

De wetenschappers in Noord-Korea zouden topprestaties leveren. In 2016 zouden zij een nieuw medicijn ontdekt hebben, dat in één slag AIDS, kanker en ebola kan genezen. Jammer dat de samenstelling van deze superpillen niet wordt vrijgegeven aan de rest van de wereld…

Alcohol zonder katers

Nog een opmerkelijke Noord-Koreaanse prestatie uit 2016: een alcoholische drank die geen kater oplevert. Van een drank met een alcoholpercentage van 40% zouden de Noord-Koreanen de dag nadien geen last hebben. De rest van de wereld mag helaas niet meeprofiteren van deze katervrije drank, want over het recept hoort men natuurlijk geen woord.

Geboren onder een dubbele regenboog

De geboorte van Kim Jong-il ging gepaard met miraculeuze gebeurtenissen. De voormalige Opperste Leider zou geboren zijn onder een dubbele regenboog, in een militair kamp op een heilige berg in Noord-Korea. Bij de geboorte van Kim Jong-il kon men een nieuwe onbekende ster zien aan de hemel. Officiële Russische documenten tonen aan dat de Opperste Leider in werkelijkheid geboren is in Vyatskoye, een dorp in de vroegere Sovjet-Unie. Over miraculeuze gebeurtenissen met regenbogen en sterren wordt in deze documenten met geen woord gerept.

De natuur rouwt om Kim Jong-il’s overlijden


J.A. de Roo/via Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

De dood van Kim Jong-il in 2011 dompelde Noord-Korea in de diepste rouw die de wereld ooit heeft aanschouwd. De Noord-Koreaanse media stuurden beelden van massa’s snikkende en wenende Noord-Koreanen de wereld rond. De dood van Kim Jong-Il ging blijkbaar gepaard met sneeuwstormen, scheurend ijs op bevroren meren en mysterieuze lichtverschijnselen op een heilige berg. Maar ook de vogels leden onder zijn dood: een hele groep eksters rouwde bij een standbeeld van de Opperste Leider. Die beelden zagen we echter niet op televisie…

Kim Jong-il vond de hamburger uit

Het Amerikaanse fastfood heeft zijn intrede gedaan in Noord-Korea in het jaar 2000. De hamburger werd echter omschreven als een nieuwe ‘uitvinding’ van Opperste Leider Kim Jong-il. Dit ‘dubbele broodje met vlees’ werd geïntroduceerd als ‘nieuw kwaliteitsvol voedsel’.

Nieuwe modetrend met Kim Jong-il

Zelfs de kledij van Kim Jong-il werkte blijkbaar inspirerend. In Noord-Korea beweerde men in 2010 dat de sobere grijze kledij van hun Opperste Leider navolging vond in de rest van de wereld. Van die nieuwe modetrend hebben we nog niet veel gemerkt in het Westen.

Geen mindervaliden in Noord-Korea

Officieel kent Noord-Korea geen mindervaliden. Iedereen is er kerngezond. Niet verwonderlijk, want volgens getuigen zouden baby’s met afwijkingen na de geboorte meteen ‘worden weggenomen’. Mannen met dwerggroei worden gecastreerd en moeten in geïsoleerde dorpen wonen. Niet moeilijk om zo een bevolking zonder mindervaliden te creëren.