12 Bizarre ongelukssymbolen van over de wereld

We weten allemaal dat we moeten oppassen voor gebroken spiegels, niet onder ladders door moeten lopen en uit de buurt moeten blijven van raven en zwarte katten. Bijna overal ter wereld zorgen deze dingen voor ongeluk. Daarnaast heeft elk land zo zijn eigen voortekenen van naderend onheil. Als je zeker wilt weten, dat jij nergens ook maar enige vorm van rampspoed over jezelf zult afroepen, zou ik zeker even verder lezen………

Ga niet op de hoek van de tafel zitten als je wilt trouwen

hoek van de tafel zitten brengt ongeluk
Op zoek naar de liefde van je leven en dromend van je trouwdag? Ga dan in Rusland niet aan een hoek van een tafel zitten, want dan blijf je je hele leven alleen. Hoewel de een zegt dat het alleen voor vrouwen geldt, zegt de ander dat het ook op mannen van toepassing is. Verder moet je in Rusland niet over iemand heen stappen en je portemonnee niet op de grond laten liggen. Ja, duh…..

Laat je trouwring niet vallen

trouwring laten vallen ongelukksymbool
Is het tóch gelukt en heb je de ware gevonden? Stel je voor: het is je trouwdag, je geliefde wil die fonkelende ring aan je vinger schuiven, maar laat hem vallen. Geen probleem, zul je denken, maar wanneer dit in Roemenië gebeurt, is heel je huwelijk meteen gedoemd te mislukken. Om dit recht te breien, kun je nog proberen zoet brood boven het hoofd van de bruid te breken, want dit zou dan weer wél geluk brengen.

Knip niet zomaar met een schaar!

knip niet in het luchtledige

Met een schaar moet je voorzichtig te werk gaan, maar in Egypte nemen ze het gebruik ervan helemáál serieus! Je mag absoluut geen knipbeweging maken, zonder dat er iets tussen de messen zit. Zo zou je namelijk de onzichtbare zielen en geesten die in de lucht zweven per ongeluk pijn kunnen doen. Deze zijn hier natuurlijk niet van gediend en zullen later boos terug komen om je aan te vallen!

Zet geen nieuwe schoenen op tafel

schoenen op tafel mag niet in engeland
Behalve het feit dat het natuurlijk gewoon vies is, hebben ze in Engeland nog een heel goede reden om boos te worden wanneer je je schoenen daar op tafel zet. Vroeger was het gebruikelijk dat, wanneer een arbeider in de mijnen stierf, zijn schoenen op de gemeenschappelijke eettafel geplaatst werden. Dit was dan een teken voor de familie, dat de man helaas tijdens zijn werk was omgekomen. Je schoenen op tafel zetten staat daarom nu nog steeds symbool voor aankomend verdriet of pech.

Leg je brood niet ondersteboven

brood

Voor Italianen is iets alledaags als brood een bloedserieuze zaak. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met het feit, dat in het christelijk geloof brood het lichaam van Christus symboliseert, waardoor het een heilig iets is. Daarom mag in Italië een brood nooit ondersteboven neergelegd worden en mag het mes, na het snijden, niet in het brood gestoken worden.

Schrijf je naam niet met de kleur rood

rode verf

In Korea is het een no go om je naam ergens op te schrijven in de kleur rood. Doe je dit toch, dan ben je voorbestemd te mislukken of is je dood aanstaande. Dit bijgeloof stamt uit de Zuidoost-Aziatische geschiedenis, toen Korea nog afhankelijk was van China. De kleur rood stond symbool voor de keizer en aan hem was dus het voorrecht voorbehouden om zijn naam in rode inkt te schrijven.

Fluit niet ’s nachts

Wat je ook doet wanneer je in Japan bent, ga er in elk geval niet bij fluiten. Vooral ’s nachts niet. Volgens de volkstraditie trekt dit namelijk slangen naar het dorp of de stad waarin je je bevindt. En slangen betekenen niks dan ellende. Behalve een witte, die brengt geluk. En net als een konijnenpoot is een slangenhuid een geluksbrenger, dus Japanners raden je aan er altijd eentje op zak te hebben.

Vleermuizen zijn duivels

vleermuizen

Vleermuizen zijn wereldwijd niet echt geliefd, maar in Duitsland staan ze gewoon keihard symbool voor de duivel. Misschien komt het door de horrorverhalen over de bloedzuigende monsters met angstaanjagende vleugels. Wanneer een vleermuis je huis binnenvliegt, word je dus eigenlijk gewoon achterna gezeten door de duivel en wanneer je een vleermuis op zolder vindt, betekent dat, dat er binnenkort iemand in je huis komt te overlijden. Gezellige diertjes…

Maar pas ook op voor uilen

uil

Om het even bij het dierenrijk te houden: in Mexico zijn uilen voorboden van de dood. Een oud Mexicaans gezegde luidt: “Cuando el tecoloto canta, el indio muere”. Dat betekent: “Wanneer de uil huilt, sterft de indiaan”. Dus wanneer je in Mexico een uil hoort of ziet, is de dood nabij, zowel voor jou als voor een dierbare.

En wat te denken van ratten

ratten brengen ongeluk

En nog eentje: op Man, een Brits land in de Ierse zee, zijn ratten slechte voortekenen. En dan niet eens het beestje op zich, maar een synoniem voor het woord rat, namelijk “longtail” of “langstaart”. Vroeger waren ratten een teken van ziekte aan boord van een schip. Wanneer een zeeman het woord “longtail” uitsprak, kon de bemanning gegarandeerd rekenen op storm en ruwe zee tijdens de rest van de reis. Wanneer iemand tegenwoordig het woord durft uit te spreken, vreest men, dat het eiland veel pech zal kennen en langdurig last zal hebben van slecht weer.

Geef geen klok kado

geef in china geen klok kado

Een cadeautje is altijd leuk, maar verras in China nooit iemand met een klok! Dat is namelijk, naast het nummer vier, gezichtshaar en het gehuil van een hond in de nacht, een slecht voorteken. Het zou betekenen dat je de tijd, die de ontvanger van de klok nog op aarde heeft, telt. En dat is nogal onbeschoft natuurlijk.

Maak je huis niet schoon als de zon onder is

schoonmaken

Volgens de hindoe cultuur in India brengt de godin Lakshmi rijkdom aan mensen die haar toegewijd zijn. Men gelooft daar, dat de godin alleen na zonsondergang in je huis verblijft. Daarom wordt er in India niet meer schoongemaakt als de zon onder is gegaan. Want wanneer je Lakshmi zonder pardon naar buiten veegt, veeg je meteen het geluk van je familie mee weg.