12 Vrouwen met Superhelden Krachten

Het is natuurlijk algemeen bekend dat vrouwen over speciale krachten bezitten. Het creëren van leven, en dat soort dingen. Maar er zijn vrouwen die nog meer kunnen met hun lichaam. Sommige krachten en gaven zijn zo bijzonder dat het wel lijkt alsof ze bovennatuurlijk zijn. Of ze nu robots zijn of niet: deze tien vrouwen hebben indrukwekkende superkrachten.

12. Natasha Demkina – X-ray Visie

Het is een droom van menige tienerjongen: deze Russin claimt dat ze speciale x-ray ogen heeft die zo in het menselijk lichaam kunnen kijken. Met deze superkracht probeert ze medische diagnoses te stellen. Het vreemdste van dit alles: mensen geloven haar ook nog. Op alle doktoren en wetenschappers na dan (die vermoeden dat ze aan cold reading doet), maar die hebben er natuurlijk geen verstand van.

11. Veronica Seider – Super zicht

Een meer geloofwaardig verhaal komt van deze vrouw uit Duitsland. Ze kan bijna twee kilometer in de verte kijken en alsnog alle details zien. Doktoren hebben vastgesteld dat haar zicht inderdaad buitengewoon goed is. Ze kon 20 keer zo goed zien als normale mensen!

10. Shakuntala Devi – Menselijke Rekenmachine

Waar wij tegenwoordig als echte zombies onze rekenmachines meer vertrouwen dan onze hersenen, lost deze vrouw in een mum van tijd de moeilijkste berekeningen op. Binnen 30 seconden kan ze twee getallen met 13 cijfers vermenigvuldigen. Dit lukte haar in de jaren 80 sneller dan een computer, maar die techniek is inmiddels een stuk verbeterd. Maar toch: krijg die getallen maar binnen die tijd ingetypt op je rekenmachine.

9. Kittie Smith – Super Benen

Ze verloor al op jonge leeftijd haar armen dankzij haar alcoholverslaafde vader. Maar de actie van die sneue kindermishandelaar lieten haar niet tegenhouden. Ze richtte een stichting op voor vrouwen met een handicap en ze leerde hoe ze haar voeten als handen kon gebruiken. Hierdoor kon ze uiteindelijke schrijven, schilderen en zelfs naaien. Niet zo fris, maar wel handig. (Snap je?)

8. Marilu Henner – Super Geheugen

Handig maar ook vreselijk vermoeiend. Deze Amerikaanse actrice (bekend van de serie “Taxi”) heeft “hyperthymesia“, waardoor ze alle details van haar dagelijks leven kan onthouden. Dus ook informatie over die ene woensdag 21 jaar geleden waarop het hard waaide. Hierdoor is ze een persoonlijke encyclopedie over haar eigen leven geworden. Dankzij deze gave kunnen wij in haar autobiografie precies lezen hoe haar relatie met John Travolta was. Bedankt, Marilu.

7. Johanna Quaas – Eeuwige Jeugd

Jong geleerd is oud gedaan. Deze Duitse vrouw heeft het wereldrecord gehaald voor oudste gymnast ter wereld. Al vanaf jonge leeftijd was Johanna Quaas actief als turnster. Op 90 jarige leeftijd duikt, zwiert en springt Johanna nog in de grootste sporthallen van de wereld. Dat is nog eens vitaal oud worden. De vraag is of meneer Quaas haar nog bij kan houden.

6. Anne Jones – Snelste lezer

Toegegeven, met haar superpowers zal Anne waarschijnlijk niet de wreeld redden. Bijzonder is het wel. Anne is de snelste lezer ter wereld. Ze werd beroemd toen ze Harry Potter and the Deathly Hallows in 47 minuten uitlas. En ook nog begreep, want ze gaf daarna direct een review!

5. Becca Swanson – Sterkste Vrouw

Becca weegt 140 kilo maar dat is niet omdat ze wat taart teveel heeft gegeten, Swanson is één grote spiermassa. Becca Swanson is niet iemand waar je een potje mee wilt armpje drukken. De Amerikaanse kan zonder enige moeite honderden kilo’s optillen. Je moet geen meisjes slaan, en deze uit de kluiten gewassen vrouw al helemaal niet.

4. Julia Vins – Sterkste tiener

Pas maar op Becca, de jeugd heeft de toekomst. Kijk je alleen naar het gezicht van deze tiener, dan ziet eruit als een porseleinen popje. Maar schijn bedriegt. Deze dame is een bekende bodybuilder. Zonder moeite tilt ze 160 kilogram boven haar hoofd. Ze is de trotse eigenares van drie wereldrecords. Haar gespierde body viel al snel op Instagram. Daar heeft ze meer dan 200.000 volgens. Misschien komt dat wel omdat ze graag halfnaakte foto’s post. Ze meldt trouwens dat ze haar spieren nog verder gaat ontwikkelen. Zo houdt ze haar fans in de ban natuurlijk!

3. Skye Broberg – Vrouw van elastiek

Welk kind heeft ooit gedacht: later wil ik mijn geld verdienen door me in kleine ruimtes op te vouwen? Niemand, toch? Skye Broberg verdient er een aardig centje mee. Ze staat ook wel bekend als de vrouwelijke elastiek, omdat ze de meest flexibele vrouw op aarde is. Blijkbaar kun je van iedere skill je carrière maken. Ook handig voor op vakantie: Broberg kan zichzelf zonder moeite in een koffer opvouwen. Dat scheelt weer een ticket.

h

2. Fiona Gameson – Bat Woman

Eerder al schreven we over Daniel Kish, een blinde man die toch zijn omgeving kan ‘zien’. Hij doet dit door geluiden uit te sturen die dan terugbotsen (Echolocatie). Een beetje de techniek die vleermuizen in de vrije natuur gebruiken dus. Fiona Gameson kan dit ook, zij wordt dan ook wel de echte Bat Women genoemd. (overigens is het eigenlijk meer vergelijkbaar met de krachten van Daredevil).

1. Tori Allen – Spider Woman

Tori Allen is de echte Spider Women, niemand kan zo goed klimmen als zij. Ze heeft deze skill geleerd in Afrika waar ze een aapje als huisdier had. Ze klommen samen naar de hoogste toppen!

  • Add Your Comment