10 Mensen Met Echte Superhelden Krachten

Leuk toch, die superhelden met al hun superpowers. Maar wat als ze in het echt zouden bestaan? Echte menselijke X-mannen. Een aantal echte mensen komen toch heel dicht in de buurt. Deze mensen zijn geboren met genetische mutaties waardoor ze sommige freaky talenten krijgen. Denk nu niet dat het gaat om mensen wiens ogen vuur kunnen spuwen of een persoon die regenboog scheten kan laten. Deze superpowers zijn iets gewoner maar toch nog zeker zeer bijzonder. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Het is een rijtje van 11 speciale mannen geworden. Lees er maar snel door.

10. Wim Hof – De ijsman

Wim Hof heet hij, en deze man heeft een vreemde relatie met ijs. Hij kan er gedurende lange tijd bij extreem lage temperaturen blijven inzitten zonder zijn gezondheid te schaden. Hij heeft het wereldrecord ‘het langste in een ijsbad zitten’ op zijn naam staan. Dat is een ongelofelijke één uur en 13 minuten. Hij liep ook een marathon op de poolcirkel. Het enige dat hij toen aanhad was een korte broek. Wij zouden het frisjes vinden. Wim niet. Hij slaagt hierin omdat hij zijn immuunsysteem kan controleren door verschillende meditatieve methodes.

9. Michel Lotito – Alleseter

Michel Lotito at glas, en dit heeft hij wel 40 jaar gedaan. De Fransman is ondertussen overleden. Wetenschappers begrijpen nog steeds niet hoe hij het deed. Hij heeft zijn geheim mee in zijn (glazen?) graf genomen. Andere straffe stoten die hij uithaalde in zijn leven: het opeten van een fiets en een klein vliegtuig. Gewone voeding, zoals bananen, daar werd hij niet goed van. Hij had goed gepast in het programma “My Strange Addiction“.

8. De monniken die hun lichaamstemperatuur kunnen bepalen

Het zit allemaal onder je hersenpan. Zo wordt gezegd. Deze Tibetaanse monniken bevestigen dit. Ze maken gebruik van meditatie en yoga (Tumo). Hiermee kunnen ze zelf hun lichaamstemperatuur bepalen. Wetenschappers voerden een experiment met ze uit. Ze zaten in een koude ruimte met natte handdoeken om hen heen. Door zich ‘op te warmen’ konden de monniken de doeken drogen. Ze verwijden hun bloedvaten zodat er meer bloed rond stroomt. Goedkoper dan onze elektrische droger denken wij dan.

7. Biba Struja – De elektriciteitsbestuurder

Deze Biba Struja werd geboren zonder zweetklieren en zonder haar. Hierdoor absorbeert hij geen elektriciteit. De stroom gaat gewoon dwars door hem heen. Hij heeft zijn ‘talent’ bewezen door bijvoorbeeld worstjes te bakken op elektriciteit die door zijn lichaam was gegaan. Als beroep is deze Serviër elektrotherapeut. Hij behandelt patiënten met spierpijn met elektrische schokken.

6. Eskil Ronningsbakken – De man zonder angst

Eskil Ronningsbakken heeft van niets angst. Waar de meeste mensen snel voor terugdeinzen, dat doet deze Noor als hobby. Op 1000 meter hoogte fietste hij op een koord. Zonder veiligheidsmaatregelen . Hij heeft een extreem evenwichtsgevoel. Wanneer hij deze toeren uithaalt, gaat zijn hartslag ook niet omhoog. Met andere woorden: deze man heeft nooit stress! Ook niet bij het spieken toen hij een kleine jongen was.

5. Thái Ngọc – De man die nooit slaapt

Thái Ngọc is een Vietnamese landbouwer met veel tijd, heel veel tijd. Hij slaapt nooit. Hij heeft dus ongeveer acht tot tien uur extra per dag die hij kan gebruiken om iets te doen. Thái heeft niet meer geslapen sinds 1973. Verbazingwekkend is dat zijn mentale en fysieke gezondheid in orde zijn volgens zijn dokters. De extra uren gebruikt hij om te werken op zijn boerderij. Pas in 2006 begon hij te klagen over het gebrek aan slaap, hij beschreef zich als een plant zonder water.

4. Kim Peek – De man met een super geheugen

Zijn naam is Kim Peek uit Utah. Al bij geboorte had hij een aantal lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Hij had hulp nodig bij simpele dingen zoals zijn tanden poetsen. Men moest traag en duidelijk tegen hem praten of hij verstond het niet. Men dacht dat hij echt mentaal gehandicapt was. Wat later bleek dat hij een extreem goed geheugen had, een eidetisch geheugen. Hij kon bijvoorbeeld twee bladzijden van een boek tegelijk lezen. Voor elke bladzijde gebruikte hij één oog. Hij kon elk nieuw woord onthouden. Voor een boek als “The Hunt for Red October” had hij een uurtje nodig, en kende deze daarna uit zijn hoofd. In 1994 werd er een documentaire gemaakt, The Real Rain Man, hij kende toen als zo’n 12.000 boeken uit zijn hoofd!

3. Dean Karnazes – De man die altijd loopt

Dit is een echte superkracht die Dean Karnazes heeft. Deze ultraloper kan non-stop lopen. Zijn spieren zorgen er efficiënt voor dat het melkzuur wordt verwijderd, zodat hij nooit in een status van oververmoeide spieren terechtkomt, zoals bij andere atleten. Hij heeft zo al eens 560 kilometer gelopen, zonder slapen. Hij heeft ook ooit 50 marathons gelopen, achter elkaar in 50 opvolgende dagen. Je zou er moe van worden door er alleen maar aan te denken.

2. Liam Hoekstra – Het super sterke kind

Dit jongetje krijgt heel gemakkelijk spieren. Liam Hoekstra heeft een aandoening waardoor zijn lichaam spiergroei niet goed kan regelen. Hij wordt dus sterk zonder er iets voor te doen. Een six-pack, gespierde armen, hij heeft het allemaal. Om zijn teveel aan energie kwijt te raken, sport hij. De dokters staan nog steeds versteld van deze bijzondere aandoening. En ieder die regelmatig staat te zweten in de gym, is nu jaloers op het kereltje.

1. Daniel Kish – De echte Daredevil

Daniel Kish is blind. Toch kan hij zijn omgeving ‘zien’, door geluiden uit te sturen die dan terugbotsen (Echolocatie). Een beetje de techniek die vleermuizen in de vrije natuur gebruiken dus. Vergelijkbaar met de superheld Daredevil. David vindt zijn weg dus vlot waar hij ook is. Hij rijdt vlot met de fiets en gaat wandelen in de natuur. Bekijk ook zijn TED praatje.

  • Add Your Comment