9 Sterkste kinderen in de wereld

Niet alle krachtpatsers van de wereld zijn grote volwassen mannen of vrouwen. Al deze kinderen kunnen er namelijk ook wat fan. Je zou het niet zeggen wanneer je ze voor het eerst ziet, maar dit zijn de negen sterkste kindjes in de wereld.

9. C.J. Senter

https://www.youtube.com/watch?v=qH8o9YVvvAU

Hij was nog maar tien jaar oud toen dit jongetje werd uitgeroepen tot ware fitnessheld. Maar zijn training begon al veel eerder. Toen hij vijf jaar oud was begon C.J. al met zijn krachttraining, gewoon omdat hij het ontzettend leuk vond. Hij wil ook andere kinderen inspireren om zo fit als hemzelf te worden, C.J. heeft namelijk al een eigen DVD uitgebracht met een fitnessroutine voor kinderen.

8. Maryanna Naumova

https://www.youtube.com/watch?v=R8z4CZjq-c4/>

Deze Russische tiener bewijst dat ook vrouwen alles in zich hebben om een echte krachtpatser te worden. Maryanna was nog maar 16 jaar oud toen ze benoemd werd als sterkste vrouwelijke tiener ter wereld. Op 15 jarige leeftijd kon ze al 150 kilo tillen, en dat doen weinig tienermeisjes haar na!

7. Yang Jinlong

Waar de gemiddelde zevenjarige met speelgoed speelt of zich vermaakt met een tablet, bond deze jongen een touw om zijn middel om zo de zwaarste auto’s mee weg te slepen. Hij is in staat om een busje weg te slepen, terwijl hij ook nog eens zijn vader op zijn schouders draagt. Deze truc heeft ervoor gezorgd dat Yang een echte ster is in China.

6. Jake Schellenschlager

Tienerjongens duiken vaker de sportschool in om wat breder en sterker te worden. Jake besloot hetzelfde te doen toen hij twaalf jaar oud was, en hij wist niet van ophouden. Inmiddels kan hij meer dan 140 kilo tillen, en zullen zijn armen vast de breedste van heel de klas zijn.

5. Richard Sandrak

Wanneer je foto’s ziet van de kleine Richard, zul je bijna denken dat iemand met Photoshop aan de gang is gegaan. Toen hij zes jaar oud was, zag hij eruit als een kleine versie van een volwassen bodybuilder. Het is dan ook niet voor niets dat hij al gauw de bijnaam “Little Hercules” kreeg, geïnspireerd op de Griekse halfgod Hercules, die op jonge leeftijd ook al een ongekende kracht had.

4. Naomi Kutin

Ze was pas tien jaar oud toen ze het voor elkaar kreeg om een wereldrecord af te pakken van een 40-jarige man. Op die leeftijd kon Naomi namelijk bijna 100 kilo tillen in een squat, wat een ontzettend zware opgave is voor topsporters. Een aantal jaar later wist ze haar eigen record weer te verbreken, en verdiende ze de naam “supergirl”.

3. Andrey Kostash

Weinig mensen zullen kunnen zeggen dat ze hun carrière al op vijfjarige leeftijd zijn begonnen. Andrey kan dat wel zeggen, want op die leeftijd verbrak hij een wereldrecord door 4000 push-ups te doen in slechts twee uur tijd. En dat was niet genoeg voor kleine Andrey, want het maakte hem verdrietig dat hij zijn doel van 6000 push-ups niet gehaald had. Een echte doorzetter dus, zelfs al op deze jonge leeftijd.

2. Liam Hoekstra

Sommige kinderen worden niet alleen sterk door hard te trainen en doorzettingsvermogen. De jonge Liam heeft een groot deel van zijn spieren namelijk te danken aan een zeldzame medische aandoening, die er voor zorgde dat hij een gigantische spiermassa had toen hij nog maar drie jaar oud was. Zijn lichaam bestond op die leeftijd al voor 40 procent uit spieren, waardoor hij er ongelooflijk groot en sterk uitzag voor iemand van zijn leeftijd.

1. Varvara Akulova

Je zou het niet zeggen wanneer je haar voor het eerst ziet, maar dit meisje uit Oekraïne is het sterkste meisje ter wereld. Ze heeft geen grote spierballen, maar toch was Varvara in staat om 300 kilo te tillen toen ze nog maar veertien jaar oud was. Ze begon dan ook al vanaf een jonge leeftijd met trainen, want deze bodybuilder was al bezig met het tillen van gewichten toen ze een klein meisje van vier jaar oud was.

  • Add Your Comment