14 Ongelofelijke Hotels Waar We Graag Een Nachtje Zouden Slapen

Dit was een geweldig lijstje om te maken: de 14 meest ongelofelijke hotels in de wereld. Van Afrika tot in Amerika, van berg tot dal tot zelfs onderwater: voor iedereen is er wat wils. Wij kregen alvast zin om onze koffers te pakken en erop uit te trekken!

14. Hotel Marques de Riscal, Spanje

Hotel-Marques-de-Riscal
Hotel-Marques-de-Riscal2

Dit Luxury Collection hotel ligt in Elciego, in de provincie Álava van La Rioja. Met een architect als Frank Gehry mag je het één en ander verwachten. Unieke architectuur en kamers met een opvallende zig-zagstoel en uitzicht op de vallei. In een bijzondere zwarte marmeren badkamer wil je heel wat tijd doorbrengen. Kers op de taart: het dakterras met een magnifiek uitzicht op de omgeving. Ook culinair kom je hier aan je trekken.

13. Cocoa Island Resort, de Malediven

Cocoa-Island-Resort
Cocoa-Island-Resort2

Als je voor deze ideale honeymoon of andere rustvakantie bestemming kiest, verblijf dan in het Cocoa Island Resort. Dit resort drijft op het water en duikers-gasten hebben toegang tot twee private duikrifs. Dit hotel is bereikbaar na een speedboottripje van ongeveer 40 minuten.

12. Katikies Hotel, Griekenland

Katikies-Hotel
Katikies-Hotel2

Wat dichter bij huis vind je het Katikies Hotel op Santorini. Hier komen zelfs de meest veeleisende gasten tot rust. Strak minimalisme zet hier de toon. Eén van de zwembaden is ingewerkt in een soort witte grot, het toppunt van rust!

11. Dedon Island Resort, Filipijnen

Dedon-Island-Resort
Dedon-Island-Resort2

Dit hotel is een ‘outdoor living lab’. Je wordt er verwacht op je blote voeten rond te lopen. Voor de rest is alles luxueus: de villa’s, de zwembaden, de prachtige rustplekken, een wow-strand. Zelfs de palmbomen zien er afgelikt uit.

10. Ice Hotel, Jukkasjarvi, Zweden

ICEHOTEL, Jukkasjärvi, konstkatalog 2012/2013. 321 Cold and Crazy  Jonas Gencevicius, Lithuania Jurgita Genceviciene, Lithuania
Ice-hotel2

Bedden en kunstwerken gemaakt van ijs en de prachtige winternatuur (dit hotel is enkel geopend in de winter): daarvoor ga je naar het Ice Hotel. Gelukkig slaap je op warme dierenhuiden en ook extra dekens zijn beschikbaar voor de koukleumen. Verder kan je er naar het Noorderlicht zien, en natuurlijk een Husky toer doen. Een warm drankje smaakt daarna.

9. Giraffe Manor, Kenia

Giraffe-Manor
Giraffe-Manor2

Je verblijft in dit hotel in een historisch gebouw, en je voelt je op safari. Het gigantische domein en de lokale flora en fauna zorgen voor een bijzondere belevenis. ‘s Morgens mag je de huisdieren voederen, de giraffen vinden een blaadje sla heerlijk. Je kopje thee smaakt er heerlijk bij.

8. Äscher Cliff, Zwitserland

Äscher-Cliff

De Zwitsers noemen dit eenberggasthaus. Nergens in de wereld zie je een hotel/restaurant dat zo opgaat in zijn omgeving. Het hotel is gebouwd op een klif van wel 100 meter hoog. De uitzichten op de omliggende Alpen zijn magnifiek. Mensen met hoogtevrees voelen zich er minder thuis.

7. Attrap’ Réves, Bubble Hotel, Frankrijk

Attrap-Réves
Attrap-Réves2

Omgeven door dennenbomen, slaap je in het bos in een soort grote, doorschijnende plastic bol. Comfortabel is het wel: een heerlijk bed, airco en een eigen badkamer. En romantisch ook: vanuit je bed blijf je uren gefascineerd naar de omliggende natuur staren. ’s Morgens hoor én zie je de vogeltjes fluiten. Voor natuurmensen.

5. Tree Hotel, Zweden

Tree-Hotel
Tree-Hotel2

Gegarandeerd komt het verlangen om eens te slapen in een boomhut uit onze kindertijd. Niets is romantischer om dit eens als volwassene te doen. Dit prachtige luxe hotel, in de buurt van Harads in het Noorden van Zweden, heeft 5 futuristische boomsuites. Alle faciliteiten zijn aanwezig.

4. Manta Resort, Tanzania

Manta-Resort
Manta-Resort2

Afrika is een fascinerende bestemming. Het Manta Resort zorgt ervoor dat je ook onderwater kan genieten van dit continent. Op het water drijft een luxueuze suite, waar je slaapt. Die suite heeft een ‘kelder’ in het water. Door de ramen kijk je zo naar de onderwaterwereld rondom je heen. Onvergetelijk.

3. Grand Canyon Caverns Suite, Arizona, VS

Grand-Canyon-Caverns-Suite
Grand-Canyon-Caverns-Suite2

In de Grand Canyon Caverns Suite verblijf je echt op een unieke manier. Op een diepte van 60 meter zijn er kamers in het gesteente gemaakt. Alle faciliteiten zijn aanwezig: licht, belangrijk, bedden, een aparte leefruimte en een badkamer in Franse stijl gevuld met boeken uit de 18e eeuw (?).

2. Jules Undersea Lodge, Florida, VS

Jules Undersea Lodge 2
Jules Undersea Lodge

Deze lodge is een onderwaterhotel in Key Largo, het grootste eiland van de Keys, dichtbij Miami. Je moet duiken om naar je kamer te geraken. Benieuwd hoe al je bagage er geraakt. Die tandenborstel kan je namelijk niet missen.

1. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Kakslauttanen Arctic Resort
Kakslauttanen Arctic Resort2

Dit is een ongelofelijk romantische plek. Je verblijft er in een soort glazen iglo of kiest voor een iglo uit echte sneeuw. Vervelen zal je je er ook niet: een rendier safari en skiën staan op de agenda. En warm drankje nadien, smaakt.

  • Add Your Comment