16 Vreemde Competities Waar Wij Liever Niet Aan Mee Doen

Wedstrijdje spelen en dan ook nog winnen. Dat doen we graag. Als je dan ook nog kan deelnemen aan een bijzondere wedstrijd, dan is het hek van de dam. Wij verzamelde wel 17 bizarre wedstrijden voor je waar wij graag aan zouden deelnemen.

16. Wedstrijdje vrouw dragen

Dit is een Finse wedstrijd. Je draagt je vrouw voor 253 meter op je rug. Je volgt een vooraf bepaald parcours. Je kan op voorhand best wat oefenen, en zo de ideale lichaamshoudingen uitproberen. De winnaar krijgt een mobieltje en bier ter waarde van het gewicht van the lady of the house, hoe zwaarder hoe beter dus. Pret gegarandeerd als toeschouwer.

15. Wedstrijdje luchtgitaar spelen

Geen echte gitaar hier, maar play back spelen op een niet bestaande gitaar. Deze wedstrijd kan tot vier dagen duren. Deelnemers en toeschouwers komen uit heel de wereld. Tijdens een gitaar solo gaan deze artiesten helemaal uit hun dak. Niet zelden hoort er een hele act bij het optreden. De winnaar wint: een échte elektrische gitaar.

14. Wedstrijd Mobieltje gooien

Sinds 2000 kan je in het Finse Savonlinna deelnemen aan een wedstrijd mobieltje gooien. Gelukkig gebeurt dit met oude toestellen die niet meer werken. De hoofdprijs: een nieuw mobieltje. We zijn niet zeker, maar vermoeden dat de sponsor hier een Scandinavische mobieltjesbouwer is. In België werd de wedstrijd voor het eerst gespeeld in 2006. De organisator noemde het ‘een protest tegen de voortdurende bereikbaarheid in onze samenleving’.

13. Wedstrijdje luchtseksen

Deze keer niet met een luchtgitaar spelen, maar ‘doen alsof’ seksen, ook wel droog seksen genoemd. De deelnemers krijgen twee minuten, en worden beoordeeld op hun voorspel, seksuele energie en hun hoogtepunt.

12. sauna zitten

Deze wedstrijd vindt natuurlijk plaats in Finland. De deelnemers komen uit 12 landen en de uitdaging is zo lang mogelijk blijven zitten in een hete sauna, waar om de halve minuut een halve liter water word toegevoegd. Vier minuten halen is een mooi resultaat. Deze wedstrijd win je niet zonder grondige voorbereiding. Op de voeding letten, liters water drinken en oefenen in de sauna zelf. Sinds 2010 wordt de competitie overigens niet meer gehouden omdat er toen iemand overleden is

11. Mister baard en snor

De mooiste hebben? In deze wedstrijd gaat het over de baard en snor. In Antwerpen vindt deze wedstrijd al jaren plaats. De Antwerpenaar met de mooiste moustache gaat naar huis met de eer een jaar de mooiste snor ‘van het stad’ te hebben.

10. Bed racen

Beeld je er niet teveel van in, het gaat hier om om ter snelste een parcours afleggen waar je een bed voor je duwt. Deze bizarre wedstrijd vindt plaats in Knaresborough, Yorkshire. Het parcours is niet van de poes: de bedden dienen over een heuvel te worden geduwd en door een rivier te worden gedreven.

9. WK body painting

Body painting verheven tot kunst. Ben je creatief in het beschilderen van lichamen, dan moet je zeker eens naar Poertschach Am Woerthersee in Oostenrijk. Wij zijn fan van Kay Pike

8. Over baby’s springen wedstrijd

In Spanje beter bekend als El Colacho. Het is een bizar schouwspel: mannen zijn verkleed als duivels in geel en rood, nauw aansluitende pakken. Ze springen over een rijtje baby’s die dat jaar werden geboren. Het gebruik stamt uit 1620. Vandaag wordt er gebruik van gemaakt om maar liefst een week feest te vieren.

7. De lelijkste hond van de wereld

Deze wedstrijd wordt elk jaar gehouden in Californië en druk becommentarieerd op de sociale media. Alle soorten afwijkingen doen het goed: een lelijke snuit, vreemde haargroei, scheven poten, zelfs tanden die naar de vier windstreken wijzen, je kan het zo gek niet bedenken. De winnaar steekt 1000$ op zak.

6. WK wormen charmeren

Dit is een van de vreemdste spelletjes. Een wedstrijd duurt ongeveer 30 minuten. De wormenfluisteraars komen samen in een modderige omgeving, alwaar ze zoveel mogelijk wormen trachten te verzamelen. Tom Shufflebotham is zelfs opgenomen in de Guinness Word Records: hij verleidde maar liefst 511 wormen in een half uur.

5. WK tenenworstelen

Hopelijk hebben de deelnemers hun voeten goed gewassen voor ze aan deze wedstrijd beginnen. Voeten tegen elkaar, en worstelen maar.

4. Baby huil kampioenschap

Een oud spelletje waar sumo worstelaars de baby die aan hen toegewezen is, zoveel mogelijk laten huilen.

3. Gekke bekken wedstrijd

Dit kampioenschap wordt elk jaar gehouden in Engeland. De man (of vrouw) met de lelijkste tronie wint een prijs.

2.WK kersenpitten spugen

In Michingan is men de trotse eigenaar van de volgende folklore: kersenpittenspugen. De winnaar tot nu slaagde erin om zijn pit wel 30 meter ver te spugen.

1. Kakkerlakkenrace

Onze favoriet! Deze wedstrijd wordt al 30 jaar ‘gelopen’ en trekt jaarlijks duizenden toeschouwers. De lieverdjes worden in een soort parcours gezet, en wie de eerste aankomt, is de winnaar. Voor 5$ kan je een beestje kopen, maar je mag ook je eigen racekakkerlak meenemen. Hoe je die moet trainen, dat willen wij alvast niet weten. Place to be: Story Bridge Hotel tijdens Australia Day.

  • Add Your Comment