23 Bizarre Records Uit Het Guinness World Record Boek

De wereld is a crazy place. Dat bewijzen deze 23 bizarre Guinness World Records. Dat boek is trouwens net 60 geworden. Het moment om er een lijstje aan te wijden. We hadden overigens net zo goed een top 10000 lijstjes kunnen maken, maar we houden het (voor nu) bij 23 gekke records.

23. Meeste Big Macs opgegeten in één leven

De Amerikaan Donald A. Gorske eet elke dag Big Macs. Hij begon te tellen 40 jaar geleden. In 2012 at hij zijn 26.000ste hamburger.

22. Meeste appels in de mond houden en afzagen met een kettingzaag in 1 minuut

Deze eer is in handen van Johnny Strange (zijn achternaam zegt veel). Hij is een Londense artiest die er in slaagde om wel acht appels in zijn mond te houden en ze in één minuut af te zagen. Deze stunt voerde hij uit in de UK in 2013. Wie durft?

21. Flexi-huid

De man met de meest flexibele huid moet wel Garry Turner zijn. Garry heeft een ziekte, het Ehlers-Danlos syndroom, waardoor de collageen in zijn huidlagen vermindert. Als kind trok hij gekke bekken naar zijn vriendjes, vandaag ondervindt hij ook nadelen van zijn ziekte. Maar hij heeft er wel een plaatsje mee bemachtigd in het Guinness World Records boek!

20. De meeste piercings

Dit pijnlijk record staat op naam van Elaine Davidson. Een Braziliaanse. Zij heeft 4225 piercings, vooral op haar gezicht. Het lijkt een dagtaak te zijn, de piercings vervangen met nieuwe om steeds nieuwe effecten te creëren. De dame houdt ook erg van tatoeages, make-up en veren in haar haar.

19. Het langst mogelijk een tafel dragen met de tanden

Neen, dit is geen goochelaar. Georges Christen uit Luxemburg liep tussen zijn tanden wel 12 meter met een tafel van 11 kilogram plus het gewicht van een ranke dame erop.

18. De langste metalen spoel via de neus uit de mond

Vreemde hobby, maar deze Andrew Stanton heeft wel 3,4 meter ijzeren draad via zijn neus uit zijn mond laten steken. Ugh.

17. De langste vingernagels

Deze dame, Lee Redmond, had de langste vingernagels van de wereld. 8,5 meter zijn ze in totaal. Ze begon ermee in 1979. De nagels braken bij een auto-ongeval in 2009. Ze was toch niet zelf aan het rijden denken wij dan en hoe doet ze de afwas?

16. De langste snor

4,2 meter is deze beauty van Ram Singh Chauhan. Heeft wel wat werk om die ’s morgens in model te krijgen. Dit record dateert van in 2010.

15. Heeft het meest gewonnen op de baard en snor competitie

Die vermelding gaat naar Karl-Heinz Hille. Deze Duitser heeft wel acht keer gewonnen bij de baard competitie. Telkens met een nieuw ‘modelletje’ gezichtsbeharing.

14. Grootste collectie badeendjes

Iedereen heeft er wel ééntje. Charlotte Lee (VS) heeft er 5631 verschillende. Ze verzamelt badeendjes sinds 1996.

13. Grootste verzameling tuinkabouters

Verzamelen is best ok, maar als je je ook nog gaat uitdossen als the object of your affection, …? Ann Atkin heeft 2042 tuinkabouters. Zou ze er nog in geloven?

12. Grootste collectie Star Wars hebbedingen

Deze eer gaat naar Steve Sansweet. Hij verzamelt reeds 37 jaar en zijn obsessie groeide uit tot een heus museum. Hij denkt ongeveer 300.000 stukken te bezitten. Leuk voor de andere fans. May the force be with him.

11. De gekste bek

Opgepast of je gezicht blijft zo staan. Dat hoorden we van onze grootmoeders. Sommige mensen houden zich niet aan deze raad. Vooral niet diegenen die meedoen aan de wereldkampioenschappen ‘gurning’ of gekke bekken trekken. Anne Woods, een Britse, won 27 kampioenschappen. Dat maakt haar de dame met de gekste bek van heel de wereld. Voor de rest ziet ze er heel normaal uit.

10. De familie met het meeste haar

Deze vier familieleden (uit een Mexicaanse familie van 19) hebben het congenital generalized hypertrichosis of het weerwolven syndroom. Ze beschikken over extra veel haar op het aangezicht en op het lichaam. Enkele familieleden spelen in het nationaal circus van Mexico. De familie werkt mee aan medische programma’s die de oorzaak van CGH onderzoeken.

9. Het langst ijsjes verkopen

Dat doet Allan Ganz al 67 jaar. Hij startte in 1947 wanneer hij tien was. Je kan hem nog steeds vinden in Massachusetts.

8. Oudste mannelijke stripper

https://www.youtube.com/watch?v=X1dYjFCxPxs

Ook daar is een categorie voor bedacht in het Guinness World Record boek. De eer gaat naar Bernie Barker. Deze Amerikaan (een voormalige vastgoedmakelaar) begon in 2000 te strippen nadat hij kanker had overwonnen. He just loved it, maar overleed helaas in 2007.

7. Hardlopen op voorpoten bij honden

De snelste hond was hier Konjo. Hij liep 5 meter op 2,3 seconden. Snelle en lenige hond dus.

6. Hond met de langste tong

Ook niet praktisch, denken wij dan, zo een lange tong. De Pekinees Puggy heeft een tong van 11 cm. Hoe zou dat blaffen kinken?

5. Grootste hoeveelheid blikjes geopend door een papegaai

Deze kleurrijke vogel Zac opende 35 blikjes in één minuut. Een record dat beloond werd met een opname in het Guinness World Record boek.

4. De langste benen

Deze Russische dame Svetlana Pankratova heeft officieel de langste benen. Ze meten wel 1,2 meter. Het is niet geweten of ze ook de grootste voeten heeft, maar ze lijken in ieder geval ook gigantisch.

3. De langste zoen

Nee, die werd niet gegeven in één of ander Nederlands dating programma, maar in Thailand. Dit koppel kuste meer dan 58 uur. Hopelijk mochten ze af en toe iets eten en drinken en dan hun tanden poetsen.

2. De verste afstand met een pijl, afgeschoten met de voeten

Een hele acrobatische toer vinden wij dit. Op je handen gaan staan, je rug helemaal hol en dan met je tenen de boog vasthouden en de pijl afschieten. Een sport op zichzelf lijkt het. Nancy Siefker slaagde erin in 2013 de pijl wel zes meter ver te schieten. Het beroep van deze dame: circusartiest. En dat is er wel een beetje aan te zien.

1. De meeste Guinness World Records

Ook een categorie natuurlijk. Wie heeft de meeste records op zijn of haar naam staan. Het is ….. tromgeroffel …. Ashrita Furman. Op zijn naam: de meeste jumping jacks, een berg beklimmen op krukken, hoelahoepen, enz. In totaal zijn het er meer dan 300. Records dagen andere mensen uit om het ook te proberen. Maar vandaag heeft Ashrita er nog steeds 120 op zijn persoonlijke naam staan.

  • Add Your Comment