5 dingen die onmisbaar zijn bij een studie

Begin jij na de zomer aan een nieuwe opleiding? Dan is het belangrijk om stil te staan bij welke dingen jij nodig zult hebben. Zo moet je natuurlijk een goede laptop hebben die bij jouw opleiding past, boeken die aansluiten op jouw studie en een goede tas. Hieronder zullen wij uitgebreid vijf onmisbare dingen bespreken die jij nodig hebt tijdens een studie.

1 Een laptop die bij jouw studie past

We benoemden het net al even kort, maar zonder een goede laptop ben je nergens. Een laptop is namelijk jouw beste vriend die jou helpt om de propedeuse en de scriptie in de zak te steken. Afhankelijk van jouw opleiding bestaan er verschillende laptops die gebruikt kunnen worden voor leerdoeleinden. Kies in ieder geval minimaal voor een laptop met een SSD en een Intel Core i5-processor. Dit zorgt ervoor dat jij niet urenlang hoeft te wachten totdat jouw laptop eindelijk klaar is met laden. Ideaal als je vaak presentaties moet maken en verslagen gaat typen. Er bestaan veel goedkope laptops met een hoge kwaliteit. Kijk vooral naar een goede laptop aanbieding, zodat jij nooit te veel betaalt.

2 Een goede telefoon

Tegenwoordig kunnen we alles doen via onze telefoon. Een afspraak inplannen, berichten sturen in de groepsapp van de klas en jouw school heeft waarschijnlijk een app waar je het rooster in terug kunt vinden. Het is daarom van groot belang dat jij een goede telefoon op zak hebt met een goede batterij. Vooral als je veel met de trein moet reizen is niets zo vervelend als een lege batterij. Ook kun je altijd een powerbank meenemen zodat je tussentijds jouw telefoon kunt opladen als dat nodig is. 

3 Een externe schijf voor al jouw documenten

Als student zijnde moet je véél verslagen schrijven. Je kunt zelfs zo veel verslagen typen, dat de kans aanwezig is dat je ze weleens kwijtraakt. Daarom slaan studenten hun verslagen op meerdere locaties op om geen risico te lopen. Het is namelijk zuur als je een geschreven verslag kwijt bent geraakt in jouw overvolle laptop. Een overvolle laptop kan weer traag gaan reageren, met het gevolg dat jouw laptop kan crashen. En dat is de ergste nachtmerrie van een student: twee uur voor de deadline reageert jouw laptop nergens meer op. Daarom is het altijd aan te raden om een externe schijf bij de hand te hebben.

4 Een ergonomisch bureau

Je hoeft niet bij elke studie 40 uur per week in de schoolbanken te zitten. Veel studies hanteren een bepaald aantal uur dat je thuis moet doorbrengen. Het is daarom van groot belang dat je een goed bureau in jouw slaap- of werkkamer hebt, zodat jij geen last krijgt van jouw rug en nek. Werken vanuit jouw bed is zeker geen aanrader. Naast een ergonomisch bureau moet je natuurlijk in een fijne bureaustoel kunnen werken. Pak dus niet een eetkamerstoel uit de keuken, maar ga op zoek naar een bureaustoel waar jij urenlang in kunt zitten. Bovendien kun je deze beter niet kopen via internet, maar ga naar een winkel waar je de bureaustoel kunt uitproberen.

5 Een koptelefoon

Waar we net al benoemden dat je waarschijnlijk veel thuis moet studeren, is een koptelefoon een ware must. Als je een koptelefoon gaat uitkiezen, ga dan voor een noise cancelling koptelefoon. Vooral als je moeite hebt om jouw gedachten bij de les te houden, is dit een goede uitvinding. Dankzij de noise cancelling hoor jij namelijk geen geluiden meer om jou heen; je hoort alleen de muziek die uit jouw koptelefoon komt. Zet jouw favoriete muziek op en jij knalt als een speer door dat verslag van 15.000 woorden. Let’s go!

  • Add Your Comment