6 Manieren hoe mannen ouder kunnen worden (kijken naar grote borsten is er een van!)

Oud worden, daar dromen we allemaal wel van. Veel wordt bepaald door je genen, maar je hebt zelf ook invloed op het aantal jaren dat je leeft. Dit lijstje is speciaal voor de mannen, uit onderzoek is gebleken dat deze 6 manieren ervoor zorgen dat jullie langer leven.

Kijken naar borsten

via GIPHY

Iets wat de meeste mannen toch al graag doen, kijken naar borsten van vrouwen kan zorgen voor een langer leven. Overigens heeft het kijken naar schattige dieren hetzelfde effect, het gaat er namelijk om dat je je fijn voelt door waar je naar kijkt. Voor sommige mannen zijn dat borsten, voor andere kontjes, en misschien voor een andere wel een schattige baby olifantje.

Veel sex

via GIPHY

Eerder al schreven we waarom sex zo gezond is voor je. Een van de voordelen voor mannen is dat ze ouder kunnen worden als ze meer seks hebben. Bij een onderzoek werden mannen die meer orgasmen hadden drie tot acht jaar ouder. De reden hiervoor is dat seks het “happy hormoon” serotonine vrijgeeft en een uitstekende stressverlichter is. Het verminderen van stress, in het algemeen, helpt te beschermen tegen ziekte en verlengt de levensduur.

Trouwen

via GIPHY

Ook trouwen is goed voor de gezondheid van de man. Dit is overigens wel afhankelijk van de leeftijd waarop getrouwd wordt. Volgens een onderzoek waarbij meer dan 127.000 Amerikanen meededen, werden mannen die na hun 25e trouwden ouder.

Wees verantwoordelijk

via GIPHY

Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology suggereert dat het hebben van een gevoel van verantwoordelijkheid jaren aan het leven van een persoon toevoegt. In de studie werd ontdekt dat senioren die in een verpleeghuis woonden en een plant kregen om voor te zorgen, een betere socialisatie en algemene functie hadden.

Kinderen

via GIPHY

Dus nu ben je getrouwd, heb je een verantwoordelijke baan, wat is de volgende stap? Kinderen, natuurlijk! Een studie in het Journal of Epidemiology & Community Health ontdekte dat mannen die getrouwd waren en kinderen hebben, langer leven. Tot wel 2 jaar langer!

Een “Dad-bod”

via GIPHY

Wil je lang leven? Dan hoef je echt geen six-pack te hebben. Een ‘dad-bod’, of wel een ‘vader lichaam’ is veel gezonder. Mollig mannen hebben een lager risico op een hartaanval een prostaatkanker hebben.

  • Add Your Comment