8 Incredible Hulks die echt bestaan

Wie kent de Hulk niet? Deze stripfiguur van Marvel Comics is in het dagelijks leven Dr. Robert Bruce Banner, die per ongeluk wordt blootgesteld aan een flinke dosis gammastraling. Hij is namelijk kernfysicus en probeerde een experimentele bom te maken. Sindsdien verandert Banner in The Hulk als ‘ie zich opwindt: zijn spieren worden zo groot dat hij scheurt uit zijn kleding!

De Hulk mag dan wel van een stripboek komen, maar in het echte leven lopen er ook een aantal mensen rond die wel wat weg hebben van deze groene superheld! Daarom hebben wij een lijstje samengesteld van de 10 meest fascinerende real life Incredible Hulks. Kijk maar uit als je een van deze real life-Hulks een keertje tegenkomt, want ze zijn zo sterk en groot dat je geen ruzie met ze wilt!

Brian Shaw

De Amerikaanse Brian Shaw is 2,03 meter en weegt 200 kg. Deze Hulk heeft maar liefst 4 keer (in 2011, 2013, 2015 en 2016) de titel World’s Strongest Man (Sterkste Man van de Wereld) in de wacht gesleept! In 2011 en 2015 won hij tevens de Arnold Strongman Classic en daarmee was hij de eerste man die in hetzelfde kalenderjaar zowel de titel van World’s Strongest Man als Arnold Strongman Classic op zijn naam kon schrijven.

Denis Cyplenkov

De Oekraïense Cyplenkov begon op een willekeurige dag met sporten en is daar sindsdien nooit meer mee gestopt. Deze worstelaar en bodybuilder is 1,86 meter lang en weegt 140 kg. Met Cyplenkov wil je niet op de vuist gaan, want de omtrek van zijn vuist is 24 centimeter, terwijl de omtrek van zijn biceps 65 centimeter is!

Sajad Gharibi

Deze Iraanse Hulk weegt 175 kg en kan meer gewichtheffen dan zijn eigen lichaamsgewicht! Gharibi wil zijn sterke krachten gebruiken voor een goed doel: hij wil het leger in om tegen IS te vechten.

Hwang Chul-Soon

Hwang Chul-Soon was vroeger erg onzeker over zijn lichaam en begon daarom met sporten, waardoor hij nu met zijn 1,75 meter bijna 100 kg weegt. Er gaan geruchten rond dat ‘ie aan de steroïden zit om dit lichaam te verkrijgen, maar hij ontkent het en zegt dat het allemaal door hard werken komt. Deze Hulk uit Zuid-Korea doet 3000 sit-ups per dag om zijn abs in shape te houden!

Romario de Santos Alves

Romario de Santos Alves was als klein kind al zo’n enorme fan van de stripfiguur de Hulk dat ‘ie al vroeg begon met trainen, zodat hij op zijn idool kon lijken. Hij werd zo geobsedeerd dat hij Synthol begon te injecteren. Zijn spieren werden hierdoor zo ontzettend groot dat zijn artsen dreigden om zijn armen te amputeren als ‘ie niet zou stoppen met Synthol!

Mariusz Pudzianowski

Van 2002 tot 2009 won Pudzianowski maar liefst 5 keer de World’s Strongest Man titel, ondanks dat hij met zijn 1,85 meter en 135 kg niet eens heel groot van postuur was. Inmiddels is Pudzianowski overgestapt naar vechtsporten, waardoor hij misschien wel degene is die het meeste weg heeft van de Hulk in ons lijstje.

Eddie Hall

Het was al meer dan 20 jaar geleden dat een Brit de de World’s Strongest Man won, toen Eddie Hall deze titel in 2017 in de wacht sleepte. Hall weegt 195 kg en moet meer dan 12.000 calorieën consumeren per dag om in shape te blijven! Wat veel mensen misschien niet weten van Hall, is dat hij ook een echte familieman is. Sinds hij is uitgeroepen tot ’s Werelds Sterkste Man, wil hij het weer wat rustiger aan doen, afvallen en voor zijn twee kinderen zorgen.

Hafthor Bjornsson

De IJslandse Hafthor Bjornsson herken je misschien wel van televisie, want hij speelt Sir Gregor Clegane oftewel The Mountain in Game Of Thrones! Naast een televisiester zijn, heeft Bjornsson ook een wereldrecord op zijn naam staan: tijdens de Arnold Strongman Classic in 2018 kon hij 472 kg deadliften!

De echte Hulks in dit lijstje zijn waarschijnlijk heel aardig in het echt. Amazonian Cinthia zal je echt met rust laten, tenzij je haar veel geld geeft en haar vraagt om tegen je te vechten. Gharibi wil zijn krachten gebruiken om te vechten tegen het kwaad in de wereld. Hall houdt uiteindelijk meer van zijn kinderen dan van ’s Werelds Sterkste Man zijn. Het enige wat we je adviseren, is om niet met Cyplenkov vuistje te drukken!

  • Add Your Comment