8 Stripboeken zo bizar dat je ze moet lezen

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat de meeste comics van Marvel en DC al behoorlijk bizar zijn. Mensen met superhelden krachten? Maar oké, daar zijn we ondertussen wel aan gewend. Het kan nog veel vreemder!

Marvel Swimsuit Specials

Superhelden hebben natuurlijk de meest afgetrainde lijven. Altijd al de six-pack van Wolverine of Spider-man willen zien? Of She-hulk in een bikini? Koop dan de Marvel Swimsuit Specials.

Amputee Love


Een strip over liefde, en vooral sex, tussen geamputeerden. Niet heel mooi getekend, maar best grappige dialogen.

The Fabulous Furry Freak Brothers

De Freak Brothers bestaan uit Phineas Freakears, Freewheelin’ Franklin en Fat Freddy. Ze zijn lui en schuwen werk en schoonmaken. Ze hebben zelden geld en geven dit slechts uit aan drugs en eten. Het drietal gebruikt alle drugs die ze maar te pakken kunnen krijgen, behalve heroïne. Vanwege de drugsgerelateerde verhalen kreeg het trio een cultstatus in hippiekringen.

Hansi: The girl who loved the swastika

Een strip uit 1973 die zich afspeelt in Nazi Duitsland in 1938. Ondanks dat de titel misschien anders doet vermoeden is de stip anti nazisme en communisme. Hansi is een naïeve meisje van het Amerikaanse platteland. Ze is groots fan van de Führer. Ze wint een wedstrijd georganiseerd door Adolf Hitler, de prijs is een speciale training op een Nationaalsocialisme school in Praag. Hier leert ze op de waarheid over haar held.

Eminem vs Punisher

Jep, Eminem is ook te zien in een comic! Als een echte badass schiet hij zijn guns leeg met niemand minder dan de Punisher!

Leather Nun


Zo kennen we nonnen niet, gewelddadig, seksueel, alles wat god verboden heeft. De strip kreeg bekendheid toen te zien was hoe Debbie Harry de strip las in de film Intimate Stranger.

Charles Barkley vs. Godzilla

Deze strip is begonnen als een reclame van Nike uit 1992 waarin Barkley het opneemt tegen een gigantische hagedis in een wedstrijdje basketbal. Het leek iemand een goed idee om er een comic van te maken.

Longshot Comics

Wie wist dat stipjes ook de grootste avonturen kunnen beleven? Je leest er alles over in Longshot comics.

  • Add Your Comment