12 Bodybuilders Die Volledig Zijn Doorgeslagen

Bodybuilden is een extreme sport. Mannen en vrouwen pushen hun lichamen tot het uiterste. Sommige mensen vinden het prachtig, andere vinden het verschrikkelijk. Maar over de volgende bodybuilders zijn we het waarschijnlijk allemaal eens, die zijn veel te ver gegaan! Soms zelfs tot de dood er op volgt!!

Andreas Münzer – Laagste lichaamsvet

Andreas Münzer was een bodybuilder uit Oostenrijk, net als zijn grote voorbeeld Arnold Schwarzenegger. Hij staat bekend als de bodybuilder met het laagste vetpercentage. Hoe minder vet, hoe duidelijker de spieren te zien zijn. Maar geen vet is niet gezond, en Münzer heeft zijn fanatisme dan ook met de dood moeten bekopen. Hij is slechts 31 jaar geworden. Na maanden van pijn in de buik werd hij opgenomen in het ziekenhuis. De dokters probeerden het bloeden te stoppen, maar zijn lever en nieren waren al te veel verwoest. Een paar uur later kwam hij te overlijden, doodsoorzaak: falende organen. Bij autopsie bleken er sporen van 20 verschillende drugs in zijn bloed te zitten.

Gregg Valentino – Man met de grootste armen

Gregg Valentino is een van de meest controversiële bodybuilders ooit. In het begin van zijn carrière bouwde hij zijn spieren nog op een natuurlijk manier, maar hij vond dit blijkbaar te langzaam gaan en besloot naar hulpmiddelen te grijpen. Steroïde anabolen waren niet goed genoeg, hij besloot synthol in te spuiten. Dit is een soort van olie die direct in de spier wordt gespoten, hierdoor wordt de spier opgeblazen tot gigantische proporties. Maar het is natuurlijk allemaal nep en ziet er bizar uit. Het is ook nog eens heel gevaarlijk. Door het veelvuldige injecteren van synthol ontwikkeld Greg Valentino een hematoom in zijn arm waar pus uit kwam lopen. Hij probeerde zelf met een spuit zijn arm leeg te pompen maar dit leidde tot een explosie van zijn arm! Nooit synthol gebruiken dus!

Markus Ruhl – Grootste Schouders

Markus Ruhl doet al jaren mee aan de professionele bodybuilding wedstrijden. Hij is een van de grootste van allemaal. Vooral zijn schouders zijn buitenproportioneel groot.

Arlindo de Souza

Je zou verwachten dat mensen leren van de fouten van Greg Valentino, maar niets is minder waar. De afgelopen jaren hebben mannen van over de hele wereld pogingen gedaan om nog bredere armen te ontwikkelen, wederom met het gebruik van synthol. Het meest extreme voorbeeld is waarschijnlijk Arlindo de Souza uit Brazilië. Had Valentino in ieder geval eerst nog op een normale manier geprobeerd om gespierd te worden, deze 43 jarige man is gewoon gaan spuiten en zijn enige ’spieren’ bestaat uit ingespoten olie. Zijn uiterlijk is dan ook bijna buitenaards te noemen!

Ray Moon – De oudste Bodybuilder ter Wereld

Wij verwachten als we 83 zijn lekker achter de geraniums te gaan zitten en een beetje met de kleinkinderen te spelen. Ray Moon niet, die doet op zijn 83ste nog steeds mee aan bodybuilding wedstrijden!

Ernestine Shepherd – 77 Jarige Vrouwelijke Bodybuilder

Hetzelfde geld voor deze dame, in 2012 deed Ernestine Shepherd toen 77 jaar nog mee aan bodybuild wedstrijden! Het leverde haar een positie op in het Guinness Record boek. Respect!

Robert Förstemann – De grootste benen

Robert Förstemann is geen bodybuilder maar een Duitse wielrenner gespecialiseerd in het sprinten. Hij heeft wel een voorliefde voor bodybuilden. Aan zijn bovenlichaam is het niet te zien, maar hij heeft benen waar bodybuilders jaloers op zijn!

Ronnie Coleman – De beste van allemaal

Ronnie Coleman wordt gezien als de beste bodybuilder allertijden. Hij heeft de belangrijkste titel, Mr. Olympia, 8 maal op rij gewonnen. Dit is dus de standaard in het bodybuilden tegenwoordig. Hieronder zie je een foto van Arnold Schwarzenegger toen hij de titel won. Misschien zijn ze een beetje doorgeslagen …?

Vrouwelijke bodybuilders

En dan zijn er nog de vrouwelijk bodybuilders. Mannen kunnen in ieder geval van nature nog een zeer gespierd lichaam opbouwen. Vrouwen kunnen zeker ook ’in shape’ komen, maar gigantische spierballen, daarvoor zullen ze toch echt testosteron voor moeten innemen. En dat heeft natuurlijk bijwerkingen, naast spiergroei krijgen de vrouwen ook andere mannelijke trekken zoals een brede kaaklijn, meer haargroei, borsten die verdwijnen, etc. Je moet er maar van houden …

Irene Andersen

Geboren in Denemarken en een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders.

Yolanda Hughes

Yolanda Hughes heeft zes keer meegedaan aan de Ms. Olympia competitie en heeft twee keer de Arnold Classic gewonnen.

Kim Chizevsky

Won de titel van Ms. Olympia viermaal op rij.

Ana Claudia Pires

  • Add Your Comment