9 Sterkste Alcoholische Dranken Ter Wereld (Alcoholpercentage nummer 1 is 95% !!)

Glaasje op, laat je rijden. Of zorg dat je een Bob hebt. Dat geldt zeker wanneer je deze drankjes tot je hebt genomen. Wij lijsten ze voor je op, de 9 sterkste alcoholische drankjes. Lees ze, best in nuchtere staat. Goed voor je hersencellen. Niet goed voor je hersencellen: deze drankjes drinken.

9. Bruichladdich X4+3 Quadrupled Whisky

Bruichladdich X4+3 Quadrupled Whisky

De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent “heuvel over de zee”. De distilleerderij werd gebouwd in 1881 en is bijna niet veranderd sinds de oprichting. De vloer waar de twee “wash stills” en de twee “spirit stills” staan is nog van hout. De stills worden met stoom verwarmd. Blijkbaar is deze whisky een echte duivel. 90% alcoholpercentage na het bottelen, na drie jaar ‘liggen’ wordt dit een redelijker 63,5%. Het is een zachte en geraffineerde gedistilleerde whisky, gerijpt op Amerikaanse eik. Uitsluitend gestookt van graan afkomstig uit Schotland. Je proeft er de smaak en kracht van de Vikings nog in. Dit is één van de bijzonderst smakende Schotse whisky’s. Het drankje is behoorlijk prijzig, maar zeker wel de moeite waard om te proberen.

8. Bacardi 151

Bacardi 151

Ook bij dit drankje is voorzichtigheid aangeraden. Denk aan die lieve maag van je. Met zijn 75,5% alcoholpercentage, de geur van benzine en zijn extreme ontvlambaarheid pas je best op. Je krijgt bij de fles zelfs een vlam afleider. Misschien is het de bedoeling om daarmee de drinkers af te schrikken. Don’t try this at home.

7. Sunset Rum

Bij de naam van dit drankje beginnen wij al te dromen van een zwoele zonsondergang in pakweg Jamaica. Sunset Rum is een hele sterke witte rum. Hele sterke, dat is 84,5% alcohol. Niet om zo maar eventjes te drinken dus. Er wordt aangeraden om deze rum sterk verdund te drinken, beter voor de keel.

6. Absinthe

absinthe

Absinthe heeft heel wat bijnamen, waaronder de ‘green lady’, de ‘groene geest’ en de ‘groene pest’. Zo weten we meteen dat deze drank groen is. Waarschijnlijk ken je absinthe wel van de hallucinaties die je ervan krijgt als je er teveel van gedronken hebt. Tot in 2007 was dit drankje illegaal in de VS omwille van de mogelijke psychedelische gevolgen. Met zijn alcoholpercentage tussen de 45% tot 85% is het wel nooit bewezen dat de drank rechtstreeks leidt tot deze neveneffecten.

5. Stroh Rum

Stroh

Stroh Rum is een Oostenrijkse rum die wordt gedestilleerd uit suikerstroop. Stroh wordt veel gebruikt in de keuken, in sauzen of in patisserie. Oostenrijkers vinden het ook lekker in de thee. Zeker als ze terugkomen van een ijskoude wandeling in de bergen kunnen wij ons daar wel in vinden. Oostenrijkers omschrijven deze rum zelf ook als ‘heel sterk’. Maar toch is het de gewoonte om het uit de fles te drinken. Stevig toch, want we spreken over 80% alcoholpercentage. Maar Stroh Rum is wel lekker in wintercocktails en drankjes. Zeker eens proberen.

4. Devil Springs Vodka

Devils-Springs-Vodka

Dit is geen Wodka uit de traditionele Wodkastokerlanden zoals Rusland of Polen. Neen, deze komt uit New Jersey of all places. Devil Springs Vodka beschikt over een stevige 80% alcoholpercentage. Net iets straffer dan onze Heineken dus. Puur drinken wordt afgeraden (of doe het je lieve lijf niet aan), maar naar het schijnt is deze Devil wel een goede optie om te mixen in je cocktail. Met mate weliswaar.

3. Balkan 176

balkan-176

Je weet waarschijnlijk wel dat wodka alleen legaal mag worden verkocht als er 100 waarschuwingen opstaan. Misschien is dit wel om ons te beschermen voor dit drankje. Deze wodka heeft namelijk een onwaarschijnlijke 88% alcoholpercentage. Hij komt uit Servië. Balkan Wodka wordt 3 keer gedistilleerd. Het is een puur graandistillaat die rechtstreeks na distillatie gefilterd de fles in gaat. Een smaaksensatie is het wel, maar je drinkt het niet puur.

2. Everclear

Everclear

Waarschijnlijk ken je deze duivel wel, want ook hij heeft een alcoholpercentage van 95%. Omdat dit zo hoog is, is er geen ruimte voor additieven. Puur is het wel dus, dit spul. Wanneer je de fles vastneemt en goed kijkt, zie je twee opvallende dingen. Eén, deze drank is extreem ontvlambaar, en mag niet puur gedronken worden. En twee, in sommige Amerikaanse staten is Everclaer verboden. In sommige andere mag je het alleen kopen als je het niet gebruikt om op te drinken, maar wel bijvoorbeeld om mee te kuisen. Everclear mixt gemakkelijk met andere drankjes. Als je een heel hevige avond plant, dan kan je er je jus mee aanvullen.

1. Spirytus Rektyfikowany

Spirytus Rektyfikowany

Deze woorden kunnen wij alvast niet uitspreken. Het drankje komt uit Polen en is verschrikkelijk sterk. Met een stevig alcoholpercentage van 95% ben je er 100% zeker van dat je keel bij pure inname, er niet ongeschonden uitkomt. Spirytus is sterker dan Everclear. Het beneemt je letterlijk van je adem. Je krijgt het gevoel alsof je een klap in je buik krijgt. Zoiets.

  • Add Your Comment