Dit zijn de duurste stukken vlees ooit

Veel mensen kunnen genieten van een lekker stukje vlees. Toch mogen deze stukken vlees wat kosten. Maar wat zijn nou eigenlijk de duurste stukken vlees ooit? Hieronder bespreken wij alles over deze vleessoorten en wat hier zo lekker aan is.

Dry aged vlees

De afgelopen jaren was dry aged vlees erg populair. Dry aged vlees is vlees dat een langere tijd nodig heeft om gepijpt te worden. Meestal wordt het vlees na 120 dagen als goed gerijpt aanschouwd. Zowel de dieren als het vlees na het slachten wordt met veel respect behandeld. Het is echt een stuk kwaliteitsvlees. Dat dry aged vlees echt kwaliteit is valt ook te merken aan de smaak en de malsheid van het vlees. Dry aging is namelijk een bereidingswijze die ervoor zorgt dat het vlees een zeer intense smaak heeft. Daarnaast is het vlees erg mals. Dry aging kan worden uitgevoerd bij zowel lam, rund- en kalfsvlees. De prijs van Dry aged vlees verschilt erg per vleessoort. Meestal ligt de prijs tussen de €50 en €150.

Rib eye Black Angus

Ook valt Ribeye Black Angus onder een duurdere variant van vlees. Dit omdat het vlees van hoge kwaliteit is. Het vlees is erg populair omdat de verhouding van het verdeelde vet het vlees heerlijk sappig laat smaken. Black angus ribeye wordt gemaakt uit het fijne gedeelte tussen de ribben van het rund. Ribeye is over het algemeen heerlijk van smaak en super mals. Er zijn verschillende manieren waarop je ribeye het beste kunt bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bakken of grillen van het stuk vlees. Daarnaast is ribeye ook perfect voor in de oven of voor op de bbq. De prijs van ribeye Black Angus is gemiddeld tussen de €35 tot €50 per kilo. 

Wagyu beef

Ook wagyu beef mag zeker niet uit dit lijstje ontbreken. Dit vlees kan namelijk erg oplopen qua prijs. Wagyu beef staat bekend om haar fijne smaak en textuur. Dit omdat de koeien op een bewuste en zorgvuldige manier gefokt zijn. Op deze manier kan je wagyu beef altijd kunnen herkennen. Daarnaast beschikt wagyu beef over 3% meer rundvlees dan andere rundvleessoorten. Wat opvalt aan wagyu beef is de vetmarmering. Vetmarmering is datgene dat wagyu beef zo heerlijk sappig maakt. wagyu beef moet je echt een keer geprobeerd hebben. Ook wordt dit vlees steeds vaker gebruikt voor op de bbq. Wil jij een indruk maken op bijvoorbeeld een buurt bbq mag dit heerlijke vlees zeker niet ontbreken op het menu. Ook met wagyu beef is de prijs erg verschillend, meestal is dit tussen de €250 en €400.

  • Add Your Comment