10 “Artiesten” Met Hele Vreemde Schildertechnieken

Bij het woord schilder denk je aan een man of vrouw, voor de schildersezel, met een penseel in de hand, verf in de aanslag. Blijkbaar is dat beeld lichtelijk verouderd. Vandaag zijn er heel wat creatievelingen die iets anders dan een penseel gebruiken om hun kunstwerk te creëren, en ook verf is geen constante meer. Wij lijsten 10 bizarre schildertechnieken voor je op.

10. Onderwater schilderen

onderwater schilderen

Een groep artiesten uit Oekraïne had op een dag een goed idee. Waarom gaan we niet eens onderwater schilderen? Ze zochten een leuke plek uit: de Zwarte Zee en ze togen aan het werk op canvas. Elke schilder kon wel 40 minuten onder water blijven met behulp van zuurstofflessen en een zware loodgordel. Vreemd genoeg zien deze kunstwerken er net zo uit wanneer ze gemaakt zouden zijn boven water. Benieuwd welke soort verf ze gebruikt hebben.

9. Schilderen met menselijk bloed

bloed schilderen

Vinicius Quesada, een getalenteerde straatartiest uit Brazilië, houdt ervan om mensen te choqueren. Hij gebruikt menselijk bloed in zijn werken, die heel gedetailleerd en soms psychedelisch zijn. Voor ‘Blood Piss Blues gebruikte hij ook urine. Hij heeft een Tumbir pagina, voor wie interesse heeft.

8. Schilderen met kots

kots schilderen

Wanneer je devolgende keer over de pot hangt, kan je hier eens aan denken. Millie Brown’s overgeefsel is één van de technieken die ze gebruikt om abstracte kunst te maken. Gelukkig gebruikt ze niet de ‘normale’ inhoud van haar maag, maar slikt ze eerst gekleurde melk en spuugt die dan over het canvas. Haar werken gaan de deur uit voor duizenden dollars.

7. Schilderen met een basketbal

basketbal schilderen

Om haar kunst te maken gebruikt Hong Yi een basketbal in plaats van een penseel. Ze maakt er knappe, gedetailleerde werken mee.

6. Schilderen met menselijke as

menselijk as

We hebben al vaak gehoord over zandschilderijen (de kleuterklas, remember), maar asseschilderijen behoren blijkbaar ook tot de mogelijkheden. Deze Val Thompson mixt verschillende ingrediënten door haar verf om een opvallende textuur mee te creëren. Een van die onderdelen kan menselijke asse zijn. Zo kan je een stukje overblijfsel van je oma of opa aan je muur hangen!

5. Schilderen met het oog

oog schilderen

Welke lichaamsdelen hebben we nog die we kunnen inzetten om te schilderen? Xiang Chen, een Chinese kunstenaar, gebruikt zijn oog. Hij heeft een tussenstukje ontworpen dat op zijn oog staat, en waar een penseel op gemonteerd is. Zo maakt hij calligrafie. Volgens experten zijn de werken niet perfect, maar Chen heeft toch heel wat fans, die zijn bizarre techniek bewonderen.

4. Schilderen met de penis

Tim Patch

Deze heer is een bijzonder grote fan van ‘swaffelen’ zou je denken. Tim Patch is een bizar Australisch artiest die zijn mannelijk lid inzet als penseel. Hij heeft voor zichzelf zelfs een bijnaam verzonnen: Pricasso. Patch gebruikt zijn kont om de achtergronden ‘af te drukken’ en schildert daarna met zijn penis. Tim heeft ook een bijberoep: hij reist rond en verschijnt in seksshows waar hij dan live een schilderact uitvoert. Toch oppassen welke verf je gebruikt Tim, denken wij dan!

3. Schilderen met de tong

tong schilderen

Ani K schildert met zijn tong. En hij gebruikt gewone verf. Daar heeft hij ondertussen geen bijwerkingen meer van. Knap werk.

2. Schilderen met dode mieren

dode mieren

Chris Trueman gebruikt dode mieren in zijn werken. In zijn ‘Zelfportret met een wapen’ zitten wel 200.000 (dode) mieren verwerkt. Doet ons wat denken aan het kunstwerk van de Belgische artiest Jan Fabre, die in het Koninklijk Paleis te Brussel, een plafond bekleedde met de groene schilden van de Thaise juweelkever.

1. Schilderen met borsten

Kira Ayn Varszeg

Klopt, dat lichaamsdeel was nog niet voorgekomen in ons lijstje en spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Kira Ayn Varszegi is een Amerikaanse artieste, die haar stevige boezem gebruikt om abstracte schilderijen te maken. Wij zouden haar graag eens aan het werk zien!

  • Add Your Comment