7 Vreemde Bijgeloven Over Sex

Sex is natuurlijk gewoon leuk, maar er zijn mensen die er eerst over na gaan denken, voor ze met iemand tussen de lakens duiken. Er zijn best vreemde bijgeloven die te maken hebben met sex. Hieronder staan ze op een rijtje.

7. Soldaten die vrijen voor ze ten strijde trekken zullen verliezen

Dit bijgeloof komt vooral voor bij het Ganda volk in Uganda. Bij hen is het streng verboden sex te hebben in de nacht voor een strijd, omdat ze geloven dat dat hen zwak maakt. Dit geloof komt nu ook voor in andere culturen, voornamelijk in de sportwereld. Coaches raden hun spelers aan om geen sex te hebben voor een belangrijke wedstrijd. Het zou hun kracht en inzet negatief beïnvloeden. Zit er iets in deze mythe? Het zou best kunnen dat een man, die de nacht voor een strijd een lekker potje heeft gerollebold, gedurende de dag helemaal niet in de stemming is voor oorlog, strijd en vechten! Love is all you need!

6. Masturberen in de Nijl zal beschermen tegen droogte

Bij ons wordt masturberen gezien als iets waar je geheimzinnig over doet , maar iedereen weet dat we het allemaal doen. Maar de oude Egyptenaren zagen het als een creatieve handeling, ze geloofden zelfs dat hun god Atum het hele universum had geschapen in een enkele masturbatie sessie! Een farao was een God op aarde, en een Egyptische farao kon zijn goddelijke krachten inzetten als hij in de Nijl masturbeerde. Dit zou voor een overvloed aan water voor hun vruchtbare akkers zorgen. Maar denk eraan, wij gewone mensen zijn geen farao’s en kunnen niet overal onze… zegen verspreiden.

5. Overdag vrijen zorgt ervoor dat je albino kinderen krijgt

Alweer een bijgeloof uit Afrika. In west Afrika vind je de Bambara stam en die hebben nogal wat meningen over wat een gezond kind zou zijn. Tweelingen, en vooral drielingen worden beschouwd als pech. Maar een albinokind krijgen wordt al helemaal niet op prijs gesteld. De Bambara geloven dat je het meeste kans op zo’n kind hebt als je overdag vrijt. Dus dat doen ze daar liever niet.

4. Als het meisje jou laat struikelen tijdens de dans, moet je wel sex met haar hebben

Als je niet kan dansen, wordt dat bij het Guajiros volk in Colombia niet als problematisch gezien. Dit volk heeft een rituele dans, de Chichimaya, waarbij het meisje de man die ze leuk vindt, moet laten struikelen. Als haar dat lukt, moet haar danspartner ook haar sexpartner worden. Voetjes van de vloer!

3. Wil je geen probleemkind? Zorg dan dat je alleen op zonnige dagen sex hebt

Koreanen zijn ook bijgelovig. Zij letten op het weer als ze met elkaar tussen de lakens duiken. Je wilt toch een goed leven voor je kind? Koreanen geloven dat als je zwanger zou worden op een regenachtige dag, je kind zal opgroeien met allerlei problemen. Dus als je wilt voorkomen dat je kind ongelukkig en depressief wordt, kun je maar beter zorgen dat je goed voorbereid bent en het weerbericht in de gaten houden. Zorg dat je weer app het doet!

2. Je komt klem te zitten als je sex hebt op Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is een christelijke feestdag. De inwoners van de Filipijnen geloven dat je deze heilige dag niet mag onteren door dan te vrijen met elkaar. Als je dat wel doet staat je iets onplezierigs te wachten, namelijk dat de edele delen van man en vrouw in elkaar klem komen te zitten. En wel tot aan de dood! Een hechte relatie is fijn, maar dit is toch wat veel van het goede.

1. Als je wegkijkt tijdens een toast volgen zeven jaar van slechte sex

Over toasten doen veel gekke bijgeloven de ronde, maar de Duitsers en Fransen maken het wel heel bont. Zij geloven dat je zeven jaar slechte sex krijgt als je wegkijkt tijdens het toasten. Dus misschien kun je toch beter je drinkgenootje aankijken als je de glazen laat klinken. Veiligheid voor alles, toch?

  • Add Your Comment