9 Raarste Schoonheidswedstrijden Ter Wereld

De meeste schoonheidswedstrijden hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Dun, mooie lichamen en prachtige gezichten. Maar sommige schoonheidswedstrijden gaan nog verder, en hebben een iets andere definitie van schoonheid. Hier de negen raarste schoonheidswedstrijden ter wereld!

9. Miss Plastic

De meeste schoonheidswedstrijden diskwalificeren hun deelnemers wanneer ze iets aan zichzelf hebben laten veranderen door middel van plastische chirurgie, maar bij deze wedstrijd is het de omgekeerde wereld. Je mag pas aan deze wedstrijd meedoen als je minimaal een plastisch chirurgische ingreep hebt ondergaan. Verwacht dus veel dubbele D’s en opgeblazen lippen!

De winnaar wordt alleen op basis van haar uiterlijk gekozen, en wint een appartement in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Niet alleen de dames winnen, maar de chirurg die de operaties heeft uitgevoerd verdient ook een prijs omdat hij de ingreep zo mooi heeft uitgevoerd!

8. Miss Bumbum

Nicky Minaj’s achterwerk lijkt klein vergeleken met de konten in deze wedstrijd!

Deze wedstrijd is gericht op het mooiste achterwerk ter wereld te vinden in de wereldhoofdstad van de konten, Rio de Janeiro. De wedstrijd vindt ieder jaar plaats in Augustus. Ieder jaar melden honderden vrouwen zich aan voor een kans om tot Miss Bumbum gekroond te worden. Wij hebben onderzoek gedaan naar de Miss Bumbum van de laatste jaren (uiteraard voor wetenschappelijke redenen) en het lijkt wel alsof de konten ieder jaar groter worden!

7. Miss Klingon

in Atlanta vindt ieder jaar de wedstrijd plaats bij de Star Trek conventie en is gericht op de fictie karakters in Star Trek, ook wel Klingons genoemd. De kandidaten zijn volledig omgetoverd tot Klingons inclusief make-up en creatieve kostuums. Ze worden niet alleen beoordeeld op hun buitenaardse uiterlijk, maar ook op hun talent en persoonlijkheid.

6. Miss Barbie

De meeste schoonheidswedstrijden zijn gericht op levende wezens, maar in Venezuela organiseert men een wedstrijden voor dingen die niet levend zijn! Ze hebben een wedstrijd gemaakt voor Barbies. De kandidaten kleden hun Barbie aan, geven haar een naam en geven de Barbie een achtergrondverhaal. De Barbies gaan de loper over in verschillende kostuums waar hun eigenaren vaak veel geld aan hebben uitgegeven. Ze willen de mooiste kostuums voor hun kleine, niet-levende prinsesjes. Overigens zou er ook best een Miss verkiezingen kunnen komen voor levende Barbies!

5. Miss Jumbo Queen

Deze wedstrijd was oorspronkelijk bedoeld om mensen bewust te maken de olifant conversatie in Thailand, maar eigenlijk maakt het mensen alleen bewust van het aantal rare deelnemers. De vrouwen worden beoordeeld in hoeverre zij een olifant na kunnen doen. Ze worden beoordeeld op elegantie, sierlijkheid en omvang. Je mag pas meedoen wanneer je 175 pond weegt.

Dit jaar is het 14de jaar dat de wedstrijd gehouden wordt. Om dit te vieren wordt het gehouden in een dierentuin in Bangkok.

4. Miss Beautiful Morals

Dit is de enige schoonheidswedstrijd in Saudi-Arabië en hij is iets anders dan we aan deze kant van de wereld kennen. Hoe kunnen ze immers een kandidaat beoordelen op schoonheid wanneer deze van hoofd tot aan de tenen bedekt is?
Het antwoord: de vrouwen worden niet beoordeeld op een perfect gezicht of lichaam, maar op de toewijding aan hun geloof. De vrouwen worden beoordeeld op morele waarden, sociale waarden en hoe ze met hun familie omgaan over een periode van drie maanden. De winnaar krijgt geld, dure juwelen en een reis naar Maleisië.

3. Miss Jail

Je kan het geloven of niet maar ook in de gevangenis worden er verschillende schoonheidswedstrijden gehouden. In verschillende landen zoals Brazilië, Rusland maar ook Litouwen.

Door de vrouwen over de catwalk te laten paraderen helpen ze het moraal van de gevangenisvrouwen omhoog, volgens de organisatoren. Ook de gevangenen zijn het hiermee eens. De prijzen zijn heel gevarieerd van geld tot rehabilitatie programma’s.

2. Miss Landmine

Deze schoonheidswedstrijd geeft misschien wel de meeste inspiratie van alle schoonheidswedstrijden. Miss Landmine is een schoonheidswedstrijd voor vrouwen in Angola die hun ledematen verloren zijn door landmijnen. Er zijn in Angola veel landmijnen en er zijn enorm veel vrouwen die er ooit per ongeluk op zijn gaan staan.

De organisatoren organiseren deze schoonheidswedstrijd om mensen bewust te maken van dit probleem in Angola en uit respect voor alle onschuldige slachtoffers.

1. Miss Holocaust Survivor

Wat de naam al zegt: een schoonheidswedstrijd voor vrouwen die WOII hebben overleefd. Je moet minimaal 70 zijn om mee te mogen doen. Volgens de organisatoren is het uit respect voor de overlevenden.

  • Add Your Comment