Top 10 Beroemde “Red light” districten in de wereld

Voor rode lampjes en bijhorende “activiteiten” in de bordelen hoef je je niet te beperken tot de Amsterdamse Wallen. “Vreemdgaan” kan letterlijk overal ter wereld, “van Afrika tot in Amerika” om het met K3 te zeggen, al zouden die meisjes daar wel rode oortjes van krijgen. Gluur je even met ons mee?

10. Wan Chai, Hong Kong, China

Nee hoor, Wan Chai wordt niet enkel bezocht door shoppers en liefhebbers van culinaire toppers. Overdag lijkt dit stadsgebied op een doordeweekse metropool, maar ’s nachts is het de beurt aan het bruisende uitgaansleven met zijn seksindustrie. In Hongkong is prostitutie op zich niet illegaal. Georganiseerde prostitutie is dat wel. Oppassen dus waar en hoe je je laat masseren!

9. Zona Norte, Tijuana, Mexico

Zin in een strip? En dan bedoel ik natuurlijk niet Bassie en Adriaan. Zona Norte, het mekka van Noord-Amerika, heeft je heel wat te bieden. Deze rosse buurt is vooral bekend om haar stripclubs en bars aka bordelen. Ook de straatprostitutie floreert er. De uitgelezen plaats dus om iemands bloempje te plukken. Een wip is er trouwens volkomen legaal. Hou je dus zeker niet in!

8. Reeperbahn, Hamburg, Duitsland

Reeperbahn hamburg bordelen

Deze rosse buurt in Hamburg heeft niet enkel sekswerkers. Je kunt er ook naar het Erotic Art Museum. Prostitutie verheven tot kunst dus. In deze lange straat vol clubs, cafés, discotheken, tippel- en raamprostitutie helpt de politie je bovendien graag een handje. Geadviseerd wordt namelijk aan de hoerenlopers om handje contantje te betalen. De dames van plezier maken namelijk maar al te graag gretig gebruik van je creditcard.

7. Schipperskwartier, Antwerpen, België

Schipperskwartier prostitutie
Hou je het liever dichtbij huis? Kies dan voor het tolerante Antwerpse Schipperskwartier. En daar hoeft u niet eens schipper voor te zijn. Nette buurt trouwens. De meisjes van plezier hebben er een transformatie ondergaan sinds het gedoogbeleid van het stadsbestuur. Een heel complex werd er zelfs omgebouwd tot sekstempel. De exotisch klinkende Villa Tinto is zeker een bezoekje waard!

6. Geylang en Orchard Towers, Singapore

Twee voor de prijs van één! In Singapore kan je eerst en vooral kiezen voor Geylang, een wijk met karakteristieke uitstraling en vele smalle steegjes vol bordelen. Het contrast met Orchard is groot. Daar tref je vooral nieuwbouw aan, zoals de Orchard Towers, een 18 verdiepingen tellend kantoorgebouw. Geen bordeel dus, maar een plaats waar klanten hun date kunnen oppikken en meenemen naar een hotelletje.

5. Kabukicho, Tokyo, Japan

Kabukicho
Luciano Mortula – LGM / Shutterstock.com

Deze wijk in Shinjuku wordt beschouwd als speeltuin voor volwassenen. Er wacht je een wereld van entertainment in de vele hostessclubs, topless bars en love hotels. Het anders zo oerconservatieve Japan is op gebied van erotiek geëmancipeerde dan wie ook. Officieel is prostitutie er verboden, maar de agenten knijpen een oogje dicht voor de seksindustrie, die zorgt voor een gigantische omzet.

4. Sonagachi, Calcutta, India

De buurteconomie in deze wijk in het noorden van het arme Calcutta drijft op prostituees. Het oudste beroep ter wereld – in India bij wet verboden – wordt er gretig uitgeoefend. Prostitutie in India is veel grootschaliger en georganiseerder dan op veel andere plaatsen, met een overvloed aan bordelen allerhande en sekswerkers van alle leeftijden en van over heel India.

3. Pigalle, Parijs, Frankrijk

pigalle parijs red light
Alexander Tolstykh / Shutterstock.com

A la française? Place Pigalle – een plein aan de voet van Montmartre – vormt het decor voor de vele erotische clubs in de omgeving, waaronder de wereldberoemde Moulin Rouge. Parijs staat bekend als stad van de liefde en dat mag je gerust grotendeels interpreteren als betaalde liefde. Je hoeft Parijs niet speciaal te bezoeken om een liefdesslotje aan de Pont des Arts op te hangen. Dit mag namelijk niet langer. Veel beter kan je de verboden liefde bekijken en beleven in één van de vele cabarets.

2. Patpong, Bangkok, Thailand

Patpong bangkok red light district
Christopher PB / Shutterstock.com

Het wereldberoemde Patpong ademt gewoon prostitutie uit en werd zelfs onsterfelijk gemaakt door James Bond himself. Of het nu uit lust is of uit nieuwsgierigheid, dit moet je gezien hebben. Openlijke prostitutie is er verboden. Noem een dame dan ook geen hoer, maar een entertainmentmedewerkster. Aan entertainment geen gebrek. Een avond in Patpong staat garant voor een happy end(ing).

1. De Wallen, Amsterdam, Nederland

de wallen

Home sweet home. Goede wijn behoeft geen krans. Hier mag je “red light” letterlijk nemen. Oogverblindend zijn ze, de vele ramen, bordelen, seksclubs en coffeeshops. Met bovendien de weerkaatsing van de rode neonverlichting op het Amsterdamse grachtwater, is dit de populairste openluchtattractie van Amsterdam en de meest bezochte buurt. Als je daar maar geen wallen onder je ogen van krijgt!

  • Add Your Comment