10 Vreemde Hybride Dieren Die Echt Bestaan

5. Zebroïde

Zebroïde

Een zebroïde is een collectieve naam voor elk dier waarmee een zebra is gekruist, bijvoorbeeld ezels (zezel) of paarden. Kruisingen tussen zebra en andere dieren uit de paardenfamilie leveren bijzondere dieren op. Zo kenmerkt de zezel zich door alleen gestreepte poten. In Duitsland loopt Eclyse rond, een kruising tussen een schimmel en een zebra en hij ziet er zeer opvallend uit. Zijn kop is gestreept, net als zijn achterwerk en de helft van zijn achterpoten. De rest van zijn vacht is spierwit.

4. IJsgrizzly

ijsgrizzly

Wat zijn de twee leukste berensoorten die er rond lopen op de aarde? De ijsbeer en de grizzlybeer natuurlijk! Meng deze beide dieren en je krijgt de zogenaamde ijsgrizzly. Doordat de grizzlybeer steeds meer naar het noorden trekt, komen de beren in elkaars territoria terecht. Het liefst mijden ze elkaar, maar er is toch een wilde ijsgrizzly gevonden. In een dierentuin in Osnabruck loopt ook een ijsgrizzly rond. De hybride ziet er, net als elke beer, gevaarlijk schattig uit. Hij lijkt wat op een ijsbeer die iets te veel in de modder gerold heeft.

3. Gaap of een scheit

scheit

Alleen de namen al van een kruising tussen een schaap en een geit zijn lachwekkend. De hybride wordt een gaap of een scheit genoemd. Zo’n dier kun je eigenlijk al niet meer serieus nemen toch? Een gaap is het jong van een vrouwelijke schaap, een ooi, met een geitenbok. Een scheit is het jong van een vrouwelijke geit, een sik, met een mannelijke schaap, een ram. Het hybride dier heeft een knuffelige wollige vacht, maar is wat minder van wol voorzien dan een schaap.

2. Jagleeuw

jagleeuw

Op de nummers 1 en 2 staan nog twee enorme roofdieren. Op nummer 2 de jagleeuw, een kruising tussen een leeuw en een jaguar. Als je naar afbeeldingen kijkt van deze zeldzame hybride, dan lijken de markeringen in de vacht haast wel nep. Het is een prachtig beest om te zien. Ik zou mijn waakhond wel in willen ruilen voor dit machtige dier om mijn stulpje te bewaken.

1. Lijger

lijger
Hkandy /wikicomomns

En dan ten slotte de lijger, een combinatie tussen een leeuw en een tijger. Neem twee van de stoerste dieren op aarde, kruis ze en er komt een nog stoerder dier tevoorschijn. Een lijger heeft de manen van een leeuw en de strepen van een tijger, wat wil je nog meer? Het gekke is dat een lijger vaak nog groter wordt dan een leeuw en een tijger.

2 of 2Volgende