10 Heetste Pepers Ter Wereld (2019)

5. De Trinidad Scorpion Butch T

Trinidad Scorpion Butch T
Vicary Archangel /wikicommons

Deze peper komt zoals de naam doet vermoeden ook uit Trinidad. Hij werd vernoemd naar zijn geestelijke vader, Butch Taylor. De Scorpion in de naam verwijst naar het puntige einde van de peper dat wat wegheeft van de stekel van een schorpioen. Deze peper telt 1.463.700 Scoville-eenheden. Hij is zo heet dat bij de bereiding van gerechten, de koks handschoenen moeten dragen ter bescherming van hun huid.

4. De 7 Pot Primo

7 Pot Primo

Deze hete peper heeft een bijzondere eigenschap: een lange, dunne ‘staart’. Een zekere Troy Primeauw heeft hem ontwikkeld in 2005 in Trinidad. Troy’s bijnaam is Primo, en zo komt deze peper aan zijn naam. Het is een peper die niet zo veel voorkomt. De zaden zijn schaars.

3. De 7 Pot Douglah

7 Pot Douglah

Vers, gedroogd of in poeder. Deze peper is heet. En lekker. Hij is wat donker rood van kleur, met een geschubd vel. Geen enkele peper is dezelfde, ze hebben allen een eigen vorm. Als de 7 Pot Douglah een klein pepertje is, is hij groen.

2. De Trinidad Moruga Scorpion

Trinidad Moruga Scorpion

Deze peper was tot in 2013 de heetste. Hij komt voor in Moruga in Trinidad en Tobago. Het lijkt of zijn smaak recht uit de hel komt. Gemiddeld heeft deze chilipeper een Scovillewaarde van ongeveer 1,2 miljoen. Er zit echter heel wat variatie op zijn ‘heetheid’. De omstandigheden waarin de plant leeft zijn van grote invloed, bij stressvolle situaties zoals hoge temperaturen of droogte worden deze pepers beduidend heter.

1.De Carolina Reaper

Carolina Reaper

Deze peper is volgens het Guinness Book of Records officieel de heetste peper. Deze peper groeide niet toevallig, maar is het product van een doelbewuste zoektocht naar steeds hetere pepers. Als je er naar kijkt, dan zie je direct dat dit een gemene peper is. Knalrood en een ietwat geschubd vel. Op de Scovilleschaal scoort de Carolina Reaper gemiddeld 1.569.300 eenheden. De Amerikaan Ed Currie (!) is het baasje. Hij stelt zelf dat deze peper qua smaak heel erg in de buurt komt van pepperspray. Je bent gewaarschuwd.

hoe ziet dat dan eruit als je scherpste peper ter wereld op eet? Nou zo:

2 of 2Volgende