15 Mensen die het onmogelijke hebben overleefd

Sommige mensen overleven de meest vreselijke dingen zoals bijvoorbeeld ongevallen, natuurfenomenen, geweld, ziektes, … Hoe sterk het menselijke lichaam en de geest soms zijn, dat bewijzen deze 15 mensen die het onmogelijke overleefden. Lees door ons lijstje. Je krijgt niet alleen een enorme bewondering voor deze individuen, maar je beseft misschien ook dat je zelf niet te snel moet opgeven om iets te bereiken.

Loading...

15. Anna Bågenholm -De ijsvrouw

Anna Bågenholm is een Zweedse radioloog uit Vänersborg. Deze dame overleefde een ski-ongeval in 1999. Bij een steile afdaling verloor ze de controle over haar ski’s en ze kwam op haar rug terecht in water, nabij een waterval. Zij lag onder een laag ijs in ijskoud water voor in totaal 80 minuten. Ze raakte extreem onderkoeld, haar lichaamstemperatuur daalde tot 13.7 °C. Dit is de laatste temperatuur waarmee iemand ooit heeft overleefd. Deze dame vond een luchtbel onder het ijs. Na 40 minuten stopte haar bloed met stromen. Toen werd ze gered.

14. Louis Zamperini – 47-dagen helletocht op een raft

Louis Zamperini was een boefje dat altijd onderweg was. Hij beschikte echter over een bijzonder talent: lopen. Daarmee mocht hij Amerika vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in 1936. Daar stal hij trouwens een belangrijke Nazivlag onder de ogen van de eigenaars. In 1943 was Zamperini piloot op het Pacific front. Tijdens een gevecht stortte zijn vliegtuig neer in een gebied dat werd gecontroleerd door de Japanners. Hij overleefde de crash, samen met twee anderen, Francis McNamara en Russell Phillips. Ze vonden in het puin twee rafts, wat roeispanen en een beetje eten. Zo zwalpten ze over de oceaan. De haaien cirkelden rond de raften, en probeerden er soms in te springen. Ook zij hadden honger. Zamperini loste het op door met de roeispanen op de haaien te slaan, elke keer wanneer ze te dichtbij kwamen. Ondertussen werden ze nog gebombardeerd door de vijand, tot zes keer toe. McNamara stierf op de 33e dag. Op de 47e dag ontdekten ze land. Helaas kwamen ze terecht in een Japans strafkamp. Daar overleefde de twee de constante slagen en hongersnood. Na 2,5 jaar werden ze bevrijd. Een helse periode kwam aan zijn einde. In 2014 werd er een film van zijn leven gemaakt genaamd “unbroken”

13. Greg Rasmussen – De drummende man versus de Kalahari woestijn

Greg Rasmussen crashte met zijn vliegtuig in de woestijn, nabij Hwange National Park. Met gebroken benen en een kaduke radio zag het er niet goed uit. De gedesoriënteerde Rasmussen kroop in de schaduw van een boom. Hopende op redding. Die kwam alvast niet van wilde dieren, die hem dag en nacht beloerden, in de hoop een lekker stukje vlees te eten. Olifanten wilden hem vertrappelen. Die kon hij wegjagen door lawaai te maken door op het puin van het vliegtuig te kloppen. Ook de hyena’s leken hem rauw te lusten. Ook die verjoeg hij met zijn geklop. Hetzelfde scenario herhaalde zich bij de leeuwen. Na 24 uur pijn, angst en geklop vond een andere piloot Rasmussen. Hij werd gered, en de dokters verbaasden zich erover dat hij het ook maar een uur had uitgehouden te midden van deze wilde dieren.

12. Alexander Selkirk, de Schotse lastigaard

Alexander Selkirk werd in 1704 uit een Schots expeditieschip gezet en achtergelaten op een onbewoond eiland in de Zuidelijke Oceanen. Hij kreeg een wapen, wat buskruit, een mes, een zaag, een bijbel en wat eten mee. Hij gebruikte zijn mes om dieren te vangen. Het vlees at hij op, met de huiden maakte hij kleding. Hij overleefde vier jaar lang op zijn eentje, en verstopte zich wanneer andere schepen voorbij voeren, uit schrik om opgepakt te worden. In 1709 werd hij opgepikt door een Brits schip. Einde van zijn avontuur.

10. Mauro Prosperi: overleefde negen dagen in de Sahara

Prosperi, een fanatieke uithoudingsloper, nam in 1994 deel aan de Marathon des Sables in Marokko. Hij verloor zijn oriëntatie door een zandstorm. Geraakte gedesoriënteerd en wist niet meer waar naartoe. Hij koos de slechte kant en liep uiteindelijk verschillende 100-den kilometers in Algerije. Na 36 uur had hij geen voedsel en geen water meer. Hij overleefde door zijn eigen urine te drinken en vleesmuizen te eten die hij in een verlaten moskee vond. Daar probeerde hij zelfmoord te plegen, hij sneed zijn polsen, maar zijn bloed was te dik door het gebrek aan water. Na negen dagen werd hij gevonden door nomaden. Die namen hem mee naar een militair kamp. Hij belandde in het hospitaal,18 kilo’s lichter.

9. Aron Ralston: de man die zijn arm amputeerde om te overleven in de bergen

Tijdens een canyoning trip in Blue John Canyon (Utah) viel er op de arm van Aron Ralston een rots, die zijn voorarm verpletterde. Dit gebeurde in 2003. Na vijf dagen proberen om de rots te verwijderen, begon hij wanhopig te worden. Hij sprak zijn laatste berichten voor zijn familie in zijn gsm. Helemaal gehydrateerd en in een vlaag van waanzin, brak hij zijn arm, en sneed het vlees door met het scherpste dat hij bij zich had. Zo kon hij ontsnappen. Later kreeg hij de resten van zijn achtergelaten arm terug. Hij liet deze cremeren, en bracht de as terug naar de plaats van het onheil. Het verhaal is verfilmd met als titel “127 Hours”

8. Truman Duncan: werd in twee gesneden door een trein

Rangeerder Truman Duncan had een onfortuinlijk ongeval. Hij struikelde en viel voor een bewegende trein. Hij werd onder de wagen gezogen, en virtueel in twee gesneden. Zijn twee benen en nieren werden afgescheurd. Duncan belde zelf de hulpdiensten. Hij overleefde de 45 minuten durende wachttijd voor de medics er waren onderging 23 operaties.

7. Joe Simpson: viel 300 meter in een gletsjerspleet, kroop 3 dagen terug

Joe Simpson en Simon Yates waren de eersten die de west piek van de Siula Grande bedwongen, in de Peruviaanse Andes. Het ongeluk sloeg toe wanneer de mannen afdaalden. Simpson viel 300 meter diep in een gletsjerspleet. Hij overleefde de val maar had drie dagen nodig om terug te kruipen naar het basiskamp.

6. Roy Sullivan: werd 7 keer door de bliksem geraakt

Roy Sullivan werd in zijn 36-jarige carrière als ranger 7 keer geraakt door de bliksem. Hij overleefde het elke keer, maar kwam er niet onbeschadigd uit. De zevende keer kwam hij in het Guinness Book of Records. In 1942 raakte de bliksem hem de eerste keer in zijn been, een grote teennagel was het slachtoffer. In 1969 werden zijn wenkbrauwen afgebrand en hij viel bewusteloos. In 1970 geraakte zijn schouder gewond. In 1972 raakte zijn haar Michael-Jackson-gewijs in brand. In 1973 ging zijn haar weer banden na een nieuwe inslag. 1976 overleefde hij de bliksem twee keer, en bezeerde elke keer zijn enkel. In 1977 werd hij het zwaarst gekwetst, zijn borst en buik werden toen verbrand.

5. Anatoli Bugorski: de man die een balk in zijn hoofd overleefde

Anatoli deed onderzoek bij de grootste deeltjesversneller in Rusland. Door een mechanisch defect kwam er in 1978 een balk los, die zich in het hoofd van Bugorski boorde. Hij ervoer een enorme flits, maar geen pijn. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis waar de dokters meldden dat hij zou overlijden. In de volgende dagen zwol zijn gezicht op en kwam zijn huid los. Anatoli bleek ook doof te zijn aan één oor, en hij leed aan kleinere en grote aanvallen waarbij hij flauw viel. Maar voor de rest kan hij normaal functioneren. Hij behaalde zelfs zijn doctoraat.

4. De overlevers van de Andes: een overlevingstocht van 72 dagen

Dit is een bekend, maar daarom niet minder spannend, verhaal. In 1972 vloog een Uruguayaans vliegtuig tegen de piek van een berg. Het stortte neer, samen met het nationaal rugby team. 12 passagiers overleden onmiddellijk. De overlevenden hielden 72 dagen stand, tot ze gered werden. Onder vreselijke omstandigheden. Honger, fysieke uitputting, extreme koude temperaturen, het gevaar op lawines en mensen die overleden. De twee dappersten onder hen ondernamen een heroïsche tocht door de bergen om hulp te gaan zoeken. Op 22 december 1972 werden er 16 mensen gered, na 72 dagen in de Andes te hebben overleefd.

3. Frane Selak: de man die ongelukken bleef overleven.

Hij kon ontsnappen uit een ontspoorde trein, een vliegtuig zonder deur, een bus crash, een brandende auto en twee andere ongevallen. Maar op het einde van zijn onfortuinlijk leven won hij de lotto. Zijn ongeluk begon in 1962, doen deze Kroaat op de trein naar Dubrovnik zat: deze ontspoorde, 17 passagiers vonden de dood. Frane brak zijn arm. In 1963 vloog hij van Zagreb naar Rijeka, wanneer het vliegtuig plotseling een deur verloor in volle vlucht. 19 doden waren het gevolg. In 1966 zat Frane in een bus, die in een rivier terechtkwam. Vier doden deze keer, en Frane had weer geluk. In de jaren die volgden bleef hij ongeluk aantrekken. Maar hij overleefde elke keer. In 2003, toen hij een oude man was, won hij de Kroatische lotto. Een miljoen dollar werd op zijn rekening gestort. Lucky him!

2. Vesna Vulovic: de stewardess die een terroristische aanslag overleefde op tien kilometer hoogte

Op 26 januari 1972 vertrok een vlucht van Yugoslav Airlines van Kopenhagen naar Belgrado. 28 passagiers en een crew waren aan boord. In het bagageruim ging een bom af, die er geplaatst was door de Kroatische separatistische ustašabeweging. Het vliegtuig spatte uiteen. Vesna klampte zich vast aan een stuk vleugel en overleefde op een onwaarschijnlijke manier de val. Ze was maanden in het ziekenhuis, waar haar gebroken benen, schedel en wervels moesten helen. Ze werd opgenomen in het Guinness Book of Records, voor de persoon die de lange val zonder parachute overleefde.

1. Maria Belon: de onmogelijke overlever

Wrong place, wrong time. Dat kan je zeggen van deze familie. Zij lagen te genieten van de omgeving van het Orchid Resort Hotel toen in 2004 de grote tsunami Thailand bereikte. Quique Alvarez, zijn vrouw Maria Belon en hun drie kinderen kregen de muur van water over zich heen. Maria kon nog net roepen naar haar zoon dat hij in het zwembad moest, toen ze werd meegesleurd door een glazen raam en daarna tegen de muren van het hotel. Maria en haar zoon konden terug boven het water geraken, elkaar vastgrijpen en zich in veiligheid brengen in een boom. De familie overleefde deze tragedie. Wil je meer weten over dit verhaal, bekijk de spannende film.

Loading...